TURYİD tarafından düzenlenen 2. Global GastroEkonomi Zirvesi, 12 Mart’ta Lüfti Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.
Gastronominin hızlı gelişimiyle birlikte dünya ölçeğinde önemi giderek daha da anlaşılan gastroekonomi, global düzeyde İstanbul’da masaya yatırılacak.
Türkiye’nin ‘gastronomi turizmi’ konusundaki gelişimine odaklanan 2. Global GastroEkonomi Zirvesi, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteği ile 12 Mart’ta Lüfti Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.
Tüm dünyadan sektör profesyonellerini, gastronomi meraklılarını ve alanının öncü isimlerini bir araya getirecek olan zirvede, GastroEkonomi, Gastro Diplomasi, Gastronomi Turizmi ve Sosyal Gastronomi konuları masaya yatırılacak.
Gün boyunca farklı temalardaki seanslarla düzenlenecek zirvede, dünyanın dört bir yanından konuşmacılar, sektörün gelecek vizyonuna ilişkin bakış açılarını katılımcılarla paylaşacak. Zirve oturumlarından bazı konu başlıkları şöyle:
Dünyaya Açılan En Lezzetli Markalarımıza Turquality Desteği
Turizm, Tarım ve İhracatı Buluşturan Bağ: Şarap
Demokratik Kalkınma Modeli Olarak Kooperatifçilik
Ekonomik Gelişme İçin Büyük Paylaşım: Sosyal Gastronomi
Adı Mesafeli Katkısı Lezzetli: Gastrodiplomasi
Ekonominin En Lezzetli Tarifi: Gastronomi Turizmi
Dünya Gastronomi Turizminin Öncü Kaşifleri
Yereli Küreselleştiren Şefler