Dünyada gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz etmek ve somut çözüm önerileri geliştirmek amacıyla kurulan Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı’nın (BCFN), Thomson Reuters Vakfı ile birlikte düzenlediği Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri’nin 2018 yılı kazananları açıklandı. Uluslararası kamuoyunun dikkatini gıda sistemindeki ikilemlere çekmeyi hedefleyen yarışmanın 4 kategorideki kazananları, ödüllerine Milano’da 9’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu’nda kavuştu.
Küresel gıda sisteminin üç ikilemi olan “Açlık ve Obezite”, “Gıda ve Yakıt”, “İsraf ve Açlıktan Ölüm” konularına ışık tutmak, dikkat çekmek ve bunları ele almanın yollarını bulmak amacıyla düzenlenen yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan BCFN Başkanı Guido Barilla, “Gazeteciler, gıda sürdürülebilirliğine ilişkin sorunlara bir çözüm yolu sunan hikayeleri haberlere taşıdığı takdirde bir değişimden söz edebiliriz. İnsanların gıda sürdürülebilirliğine hassasiyet göstermeye başlaması için yiyecek seçimlerinin ne kadar önemli olduğundan haberdar olması gerekiyor. Ancak bu şekilde insanlık ve gezegenimiz için sürdürülebilir bir gelecek mümkün olabilir” dedi.
Yarışmanın “Yayınlanmış Görsel” kategorisinde Time Dergisi’nde yer alan “Geçim Kaynağı” adlı haber çalışmasıyla Gregg Segall,
“Yayınlanmış Makale” kategorisinde Politico’da yayımlanan “Büyük Gıda Çöküşü” adlı makalesiyle Helena Bottemiller Evich,
“Yayınlanmamış Görsel” kategorisinde Maggie Andresen,
“Yayınlanmamış Makale” kategorisinde ise Nastasha Alli ödül aldı.
“Webin En İyisi” ödülü ise Güney Afrika’daki siyasi eşitsizliğin gıdaya erişimde sorunlara yol açtığının altını çizen “Gıda Irkçılığı” adlı belgesel çalışmasıyla Kim Harrisberg’e verildi.