07
ARA
2018

Türkiye, yılın ilk üç çeyreğinde 32 milyon turist ağırladı!

Türkiye’nin turizmde son yılların rekorlarını kırmaya devam ettiğini bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yılın ilk 3 çeyreğinde yaklaşık 32 milyon dünya vatandaşını ülkemizde misafir ettik” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde, UNESCO ve BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) iş birliğiyle düzenlenen Dünya Turizm ve Kültür Konferansı, 3-5 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.

“Herkesin Yararı” teması ile düzenlenen konferansın açılışın konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Turizm dünyada en hızlı gelişen sektörlerden biri. Ülke ekonomilerine yaptığı küçümsenemez katkının yanı sıra halkların birbirlerini tanımaları ve evrensel barış için de son derece önemli bir araç.

Dünya genelindeki turizm hareketlerine baktığımızda seyahatlerin yüzde 40’ının kültür turizmi odaklı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla kültür ve turizmin aynı başlık altında ele alınmasının çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Tarihi ve kültürel mirası bir ülkenin kendine özgü ve korunması gereken en önemli değerleridir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin gerek coğrafi gerekse kültürel anlamda önemli bir turizm potansiyelini muhafaza ettiğini vurgulayan Ersoy, son zamanda turizm alanında yaşanan gelişmelere de değindi. Ersoy, “Turizm alanındaki çabalarımızın karşılığını almaya başladık. Türkiye turizmde son yılların rekorlarını kırmaya devam ediyor. Yılın ilk 3 çeyreğinde yaklaşık 32 milyon dünya vatandaşını ülkemizde misafir ettik.

Türkiye 2018’de turizm 40 milyon olan ziyaretçi hedefini yılın ilk 10 ayında aştı. Ocak-Ekim 2018 döneminde geçen yıla oranla yüzde 22,43 artış sağladık.” şeklinde konuştu.