07
ARA
2018

Bakan Ersoy: “Türkiye’nin turizmde bir üst lige çıkma zamanı geldi”

İzmir’de düzenlenen 12. Travel Turkey Fuarı’nın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye’nin artık turizmde bir üst lige çıkma zamanı geldi” dedi. Ersoy, küçük bir kesimin hala “devlet teşvikleriyle devam edelim, küçük olsun benim olsun, Türkiye ne olursa olsun” anlayışıyla hareket etmek istediğini belirterek, “Artık o devir kapandı” diye seslendi.

12. Travel Turkey ve 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 6 Aralık’ta Fuar İzmir’de kapılarını açtı.

Travel Turkey Fuarı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bizde bu coğrafya, bu zenginlik, bu insan dokusu, bu misafirperver halkımız olduğu müddetçe Türkiye’de, Ege Bölgesi’nde turizm sektörü katlanarak büyümeye devam edecektir.” dedi.

Fuarın turizm camiasına hayırlı olmasına dileyerek sözlerine başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Türkiye’nin artık turizmde bir üst lige çıkmasının zamanının geldiğini söyledi.

Küçük bir kesimin hala “devlet teşvikleriyle devam edelim, küçük olsun benim olsun, Türkiye ne olursa olsun” anlayışıyla hareket etmek istediğini belirten Bakan Ersoy, “Artık o devir kapandı” dedi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise KKTC’yi gerek bu tür etkinliklerde gerek dijital ortamlarda tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, “Turizmden payımızı almaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerin olumlu sonuçlarını aldığımız zaman çok daha onurlu ve gururlu bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kültürümüzün tanıtılması için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Binden fazla katılımcı ve 38 ülkenin turizm profesyonelini İzmir’de buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı, 8 Aralık’a kadar açık kalacak. Türkiye ile sıcak ilişkileriyle dikkat çeken Balkanlar’ın önemli ülkelerinden Makedonya, partner ülke olarak Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yer alırken, fuarın bu yıl partner ili ise Diyarbakır oldu.