08
KAS
2018

ETÜDER üyesi Barilla, makarnanın dünya şampiyonunu seçti!

Küresel gıda lideri Barilla’nın, 25 Ekim Dünya Makarna Günü’nde Milano’da 7’ncisini gerçekleştirdiği Dünya Makarna Şampiyonası, sergi, yemek şovları, tadım aktiviteleri ve konferanslarla lezzet şölenine dönüştü. Dünyanın dört bir yanından yetenekli şeflerin iki gün boyunca hünerlerini sergilediği şampiyonanın galibi, domates soslu spagettiyi yeniden yorumlayan Amerikalı şef Carolina Diaz oldu.

Barilla’nın düzenlediği Dünya Makarna Şampiyonası, 24-25 Ekim tarihlerinde Milano’da gerçekleştirildi. Bu yıl 450’den fazla yemek sever ve sektör profesyonellerinin takip ettiği etkinlik, ilk kez Dünya Makarna Günü ile aynı gün gerçekleştirildi.

Türkiye’den Sadık Ilgaz’ın da aralarında olduğu 18 genç yetenekli şefin katılımıyla iki gün süren kıyasıya mücadelenin ardından final turunda 33 yaşındaki Pekinli şef Toby Wang ile yarışan 34 yaşındaki Amerikalı şef Carolina Diaz, bu yılın şampiyonu oldu. Diaz, yeniden yorumladığı Domates Soslu Spagetti tarifiyle Michelin yıldızlı jürinin kalbini fethetti. Şampiyon şef, “İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti makarnaya kendi yorumunu katarak şampiyonayı kazanan ilk kadın olduğum için gururluyum. Kadınların çalışmalarının tüm dünyada duyulmasının zamanı geldi” dedi.

Yemek yapma becerilerini babasına borçlu olduğunu söyleyen Carolina Diaz, Chicago’da kalabalık bir Meksikalı ailede büyüdü ve lokantalarda aşçı olarak çalışarak kariyerine başladı. İtalyan mutfağına ilgisi 2012 yılında başlayan Diaz, 2016 yılında Chicago Sanat Enstitüsü’nün Terzo Piano takımına Chef di Cucina olarak katıldı. Yetenekli şef, Orta Batı etkisiyle hazırladığı lezzetli Akdeniz yemeklerini pişirmek için yerel, organik ve sürdürülebilir ürünler kullanmayı tercih ediyor.

Bu yıl “Eat positive / Olumlu beslen” temasıyla gerçekleşen Dünya Makarna Şampiyonası sergiler, yemek şovları, tadım ve konferanslar ile makarnayı her özelliğiyle gözler önüne serdi. Şampiyonada ‘Uzman Sohbetleri’ adı altında gastronomide görselliğin önemi, sağlıklı ve olumlu beslenme ile tarladan sofraya sürdürülebilirlik konularında söyleşiler de düzenlendi. Ürünlerini sürdürülebilirlik ışığında geliştirmeye devam eden Barilla, kırmızı mercimek ve nohut unuyla hazırlanan, bitki bazlı protein ve lif bakımından oldukça zengin ‘Legume/Baklagil’ serisinin de tanıtımını yaptı.

Barilla Pazarlama Müdürü Raffaele Daloiso da, “Barilla olarak genç jenerasyonun yetenekli şeflerinin kendilerini özgün makarna tarifleriyle ifade etmeye teşvik etmek istiyoruz. Bu misyonumuz sayesinde olumlu ve sağlıklı beslenme modelinin dünyanın dört bir yanındaki yemek severler tarafından benimseneceğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Dünya Makarna Şampiyonası jürisinde Michelin yıldızlı şefler Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti ve Holger Stromberg ve Amerikalı sosyal medya fenomeni fotoğrafçı Brittany Wright yer alırken, Barilla marka elçisi ve İtalyan yemek dünyasının etkileyici düşünürlerinden ünlü şef Davide Oldani de, son turda jüriye eşlik etti.

University College London İtalyan Çalışmaları bölüm profesörlerinden yazar John Dickie ile İtalya’nın ünlü gurmelerinden yazar Romana Barberini’nin sunuculuğunu üstlendiği şampiyonada, Kitchen Theory kurucusu Jozef Youssef, İsveçli TV sunucusu eski model Flippa Lagerbäck ve fesleğen yetiştiriciliğinin öncüsü Guisseppe Bonati konuşmacı olarak yer aldı.