19
EKI
2018

İzmir GastroFest’in teması; Göç Mutfağı

 

 

İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir GastroFest, “Göç Mutfağı” temasıyla 21 Ekim’de Alsancak Tren Garı’nda düzenlenecek.

İzmir gastronomisi ve şeflerine farklı bir bakış açısı getirecek, ürün zenginliği ve çeşitliliğinin yanı sıra kendine özgü lezzetlere sahip İzmir’in, çok kültürlü yapısını yansıtacak İzmir GastroFest, bu sene göç temasıyla düzenleniyor. Gastronominin değerli isimleri ve birçok şefin katılımıyla çeşitli söyleşiler ve ikramlar, festival boyunca ziyaretçilerle buluşacak.

Festivalin ana sponsoru Metro Türkiye de, İzmirli şefler ve lezzetseverlerle yerel ve coğrafi işaretli ürünlerden oluşan bir menü ile buluşacak. Metro Türkiye standında, yerel ürünler ve coğrafi işaretli ürünlerden oluşan birbirinden lezzetli ve farklı tatlar, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Festivale ilişkin açıklamalarda bulunan Metro Türkiye Pazarlama, Marka Yönetimi ve İletişim Grup Müdürü Aylin Mutlu, şunları söyledi:

“İzmir GastroFest içinde yer almak bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Yeme içme sektörünün başta turizm olmak üzere ekonomimiz için vazgeçilmez önemi olan bu dönemde, tüm Türkiye’de HORECA sektörünün yanında olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu anlamda Türkiye’nin turizm başkentlerinden olan İzmir’de ilk kez düzenlenen bu etkinliğin sektöre ve ekonomiye katkı sağlayacağına inanıyoruz. Metro Türkiye olarak, aralarında yurtdışına ihraç ettiğimiz ürünlerin de bulunduğu projemizle hem yerel tohumun korunmasına hem yerel üreticinin kalkınmaya destek oluyoruz. Coğrafi İşaretli ürünler sadece meyve ve sebzeyle sınırlı değil, etin de bu proje kapsamında koruma altına alınması için çalışmalar yapıyoruz.

Böylece ticari motivasyonu sağlayarak işin sürdürülebilir hale gelmesini, insanların alın terinin karşılığını almalarını ve Türkiye’nin yerel değerlerini gerek ulusal gerekse uluslararası platformda, şeflerimizin de yardımıyla herkesle buluşturmayı amaçlıyoruz. İzmir GastroFest de bu amacımıza giden yolda bizim için yeni bir durak.”