Barilla’nın dünyanın dört bir yanından en yetenekli 18 şefi ağırlayacağı Dünya Makarna Şampiyonası için geri sayım başladı. Türkiye’yi şef Sadık Ilgaz’ın temsil edeceği şampiyonada, gastronomi dünyasının yeni kralı 25 Ekim Dünya Makarna Günü’nde tacına kavuşacak.
Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak gösterilen Barilla Dünya Makarna Şampiyonası’na sayılı günler kaldı. 24-25 Ekim’de Milano’da 7’inci kez düzenlenecek şampiyonada dünyanın dört bir yanından 35 yaş altı en yetenekli 18 şef, İtalyan makarnası ile geleneksel lezzetleri harmanlayarak en iyi lezzeti hazırlamak için hünerlerini sergileyecek.
Dünya Makarna Şampiyonası’nda bu yıl Türkiye’yi Sadık Ilgaz temsil edecek. Ilgaz; kalamar, karides, bottarga (balık yumurtası/havyarı), kabak ve kişnişin eşsiz uyumuyla damakları şenlendiren spesiyal tarifi Balıkçı Spagetti ile Michelin yıldızlı şeflerden oluşan jürinin karşısına çıkacak. Sektörde 18’inci yılını kutlayan Sadık Ilgaz, ünlü Fransız restoranı Parle’nin şefliğini yürütüyor.
Barilla, kaliteli malzeme kullanımı ve sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında hem keyifli hem sağlıklı hem de dengeli beslenmeyi desteklemek adına bu yılki şampiyonanın temasını “Eat positive/Olumlu Beslen” olarak açıkladı. Bu doğrultuda dünyanın dört bir yanından gelecek 18 şefin hazırlayacakları tariflerde makarna ve sağlıklı beslenmeyi olumlu yönde etkileyecek ve teşvik edecek tarifleri hazırlayarak; bu vizyonu geliştirmeleri beklenecek. Bu yılki şampiyonada ayrıca tarım uygulamaları, sürdürülebilir beslenme modeli ve basit ama lezzetli tariflerin konuşulacağı söyleşiler ve konferanslar da düzenlenecek.
Dünya Makarna Şampiyonası’na Avusturalya, Avusturya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Norveç, İtalya, İsveç, Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan, Japonya, Polonya, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri’nden katılan 18 yetenekli şef, Michelin yıldızlı jüri karşısında spesiyal tariflerini pişirecek. Üç tur sürecek yarışmada genç şefler, görüntü, makarna iyileştirme, damak tadı, içeriğinin sağladığı uyum, yaratıcılık ve yenilik gibi katı kriterlerde değerlendirilecek.
Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, beslenme uzmanı Alman şef Holger Stromberg ve Amerikalı yemek fotoğrafçısı Britany Wright’tan oluşan jüriye, şampiyonanın son turunda ünlü şef Davide Oldani de eşlik edecek.