12
EKI
2018

Metro’nun Gastronomi Partneri olduğu 9. Restoran Haftası Başlıyor!

Gelenekselleşen ve merakla beklenen lezzet buluşması Restoran Haftası, bu yıl 15 – 31 Ekim tarihlerinde gastronominin başkenti İstanbul ve Unesco korumasında olan eşsiz bir mutfak kültürüne sahip Gaziantep’te “Türk Mutfağı” teması ile gerçekleştiriliyor. Gastronomi & Pazarlama Danışmanlık Firması Dude Table tarafından düzenlenen Restoran Haftası’nın gastronomi partneri bu yıl da Metro Türkiye olacak.

Ülke gastronomisine yön veren restoranlar ve Derin Arıbaş, Kaan Sakarya, Didem Şenol, Tevfik Alparslan, Deniz Temel, Aydın Demir, Faysal Üren, Rıza Belenkaya, Hazer Amani, Cihan Kıpçak, Üryan Doğmuş, Giancarlo Gottardo, İsmet Saz gibi mutfak kültürümüze değer katan onlarca şef, Restoran Haftası’nda Türk mutfağı menüleri ve etkinlikleri ile misafirleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul ve Gaziantep’ten şehrin en önemli restoranlarının katıldığı projede; kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için özel olarak hazırlanmış menüler ile geleneksel lezzetler, yerel malzemelerle hazırlanan yenilikçi yemekler, sokak lezzetleri ve özel tarifler lezzet tutkunlarına yepyeni deneyimler yaşatacak. Metro Türkiye gastronomi partnerliğinde gerçekleştirilecek Restoran Haftası’na tadımlar ve söyleşiler de renk katacak.

Restoran Haftası’nın partnerlerinden Kanyon’da 20 Ekim’de gerçekleştirilecek olan “Restoran Haftası Tek Lokmada Türk Mutfağı” etkinliğinde, restoranların bu festivale özel hazırladıkları tek lokmalık lezzetler gastronomi tutkunlarıyla buluşacak. Müzik dinletilerinin de eşlik edeceği workshoplar ile uzmanlar, ünlü şefler ya da yemek kitabı yazarları gibi konuklar ile sohbet buluşmaları da gerçekleştirilecek.

Hafta boyunca İstanbul’daki restoranlarda Restoran Haftası’na özel menüler sunulurken Metro iş birliğiyle ülkenin en önde gelen şefleri ile deneyimsel tadımların yapıldığı “Tadına Bakma Sanatı” etkinliği de gerçekleştirilecek. Social Table etkinlikleri, uzmanlar ile workshoplar, ülke mutfağının gizli kahramanları üreticiler ile sohbetler ve tadına doyulmaz sokak lezzetlerinin sunulduğu Sokak Yemekleri Partisi’nin yanı sıra Gastro Art, Gastro Fashion temalı etkinlikler de Restoran Haftası’na renk katacak.