14
EYL
2018

Türkiye’den bir şef, ilk kez Chef’s Table’da

Dünyanın en iyi şeflerini ekrana getiren Chef’s Table’da ilk defa Türkiye’den bir şef, Çiya Sofrası Kurucusu Musa Dağdeviren de yer alıyor.

Netflix’in belgesel serisi Chef’s Table’ın 5. ve 6. sezonlarının yayın tarihi belli oldu. Dünyanın farklı ülkelerinde, ustalıkları ve yarattıkları lezzetlerle yemek tutkunlarını peşinden sürükleyen en iyi şeflerin gün yüzüne çıkmamış hikayelerini anlatan serinin 28 Eylül’de yayınlanacak 5. sezonunda ilk defa Türkiye’den bir şef de yer alıyor.

İstanbul Kadıköy’deki Çiya Sofrası’nın kurucu aşçısı Musa Dağdeviren, Chef’s Table’ın kendisine ayrılan bölümünde geçmişi, başarıları ve yemek kültürüne katkılarını Netflix ile 190’dan fazla ülkede 130 milyon izleyiciye aktaracak, dünyanın dört bir yanındaki seyircilere geleneksel Türk yemeklerini tanıtacak.

Clay Jeter yönetmenliğinde İstanbul’da çekilen bölümde Dağdeviren, kendisini “halkın şefi, tarihçi ve kültür elçisi”, restoranlarını ise “etnografik müze, kayıp kültürlerin ve unutulmuş tatların bahçesi” olarak tanımlıyor. Doğup büyüdüğü toprakların tüm bileşenlerini mutfağında harmanlayan Dağdeviren, Türkiye’nin kendine özgü hallerini hem besleyici hem leziz yemekler üzerinden anlatıyor.

Chef’s Table’ın 5. sezonunda Musa Dağdeviren’in yanı sıra izlenebilecek şefler arasında Philadelphia’dan Cristine Martinez, Barselona’dan Albert Adria ve Bangkok’tan Bo Songvisava da yer alıyor.