06
EYL
2018

GastroAntep, Gaziantep’in yöresel tatlarını dünyaya tanıtacak!

Gaziantep, gastronomi alanında elde ettiği haklı unvanı, uluslararası bir festivalle taçlandırıyor.  20-22 Eylül tarihlerinde 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefin katılacağı GastroAntep Festivali, Gaziantep’in zengin mutfağı ve sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşıyacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve THY gibi kurum ve kuruluşların desteği ile 20-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali GastroAntep, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından, İstanbul’da düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Yeme içme sektörünün global çapta ileri gelenlerinin yanı sıra ülkenin dört bir yanından gelecek ziyaretçilerine de unutamayacakları bir gastronomi deneyimi yaşatacak olan 3 günlük festivalde birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla düzenlenecek kortej yürüyüşünün yanı sıra konserler, sergiler, mutfak atölyeleri ve yemek yarışmaları gerçekleşecek.

Festival sayesinde, Gaziantep’le özdeşleşen fıstıklı baklava, katmer, Antep Beyranı, Firik pilavı, dolma ve kebap çeşitleri ile coğrafi işaretli ürünler, Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şeflerce tadılarak dünya mutfakların reçetelerine girecek.

Festivalin duyurusunu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin, kentin zengin mutfağını ve kültürel zenginliklerini yerelden globale taşımak için muhteşem bir fırsat olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Tekstilden, tarım ürünlerine, mobilyadan kimyasal ürünlere kadar geniş bir yelpazede üretim ve ihracat yaparak Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayan Gaziantep, Dünya Bankası’nın En Rekabetçi Şehirler Bilgi Bankası Projesi’nde, en rekabetçi 7 şehirden birisi olmuştur. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ilimizin, zengin mutfak kültürüyle daha da rekabetçi bir konuma yükseldiğine şahit oluyoruz. Gaziantep’in sahip olduğu bu zenginliklerle, çok kısa zamanda tüm dünyanın bildiği ve dünyanın 4 yanından turist ağırlayan bir gastronomi merkezi olacağına yürekten inanıyorum.”

Geleneksel olarak her yıl düzenlenecek olan festivalin şehre ve ülke turizmine katkısını da vurgulayan Fatma Şahin, bölge turizmini hak ettiği seviyeye çıkarmak için durmaksızın çalıştıklarını söyledi. Şahin, “Gaziantep, 2017 yılında toplam 1,5 milyon turist ağırladı. Bu yılın ilk 6 ayında da ilimizin ağırladığı turist sayısı 800 binin üzerinde. Düzenleyeceğimiz festivalle 2019 yılına kadar toplam yaklaşık 2 milyon, önümüzdeki 3 yıl içinde de 3 milyonu yabancı olmak üzere toplam turist sayısını 5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Gaziantep’e Türkiye’nin diğer illerinden düzenlenecek charter uçuşları ile bu hedefe ulaşmamamız için hiçbir neden yok” diye konuştu.