26
TEM
2018

Ebru Baybara Demir de yarıştı, birinci İskoç şef Jock Zonfrillo oldu

İspanya’nın Bask Bölgesi Hükümeti işbirliği ile San Sebastian Bask Culinary Center tarafından her yıl düzenlenen Basque Dünya Aşçılık Ödülü 2018’in (Bask Culinary World Prize 2018) ödülünün sahibi ünlü İskoç şef Jock Zonfrillo oldu.

40 ülkeden 140 şefin aday gösterildiği Basque Dünya Aşçılık Ödülleri’nde, Türkiye’den Ebru Baybara Demir’in yanı sıra Caleb Zigas, Dieuveil Malonga, Heidi Bjerkan, Jock Zonfrillo, Karissa Becerra, Marc Puig-Pey, Matt Orlando ve Virgilio Martínez olmak üzere, dünyanın çeşitli bölgelerinden 10 şef finale kalmıştı.

Dominique Crenn, Joan Roca ve Massimo Bottura da dahil olmak üzere dünyaca ünlü şeflerin jüri üyeliği yaptığı yarışmanın galibi, ünlü İskoç doğumlu, Avusturalyalı şef Jock Zonfrillo oldu. Zonfrillo, İtalya’nın Modena kentinde düzenlenen törende, 100.000 avroluk çekini aldı.

Bu yıl ikinci kez finale kaldığı yarışmada Türkiye’yi temsil eden Mardin’deki Cercis Murat Konağı’nın yaratıcısı Ebru Baybara Demir, bugüne kadar Mardin başta olmak üzere çevre bölgelerde kadınların, mültecilerin, yerel çiftçilerin ve çocukların daha iyi bir sosyal yaşama sahip olması için gastronomi temelli birçok projeyi hayata geçirdi.

Baybara Demir, 100 bin avroluk ödülü kazanması halinde, Mardin’de kadınlara ve gençlere meslek edindirmek ve geleneksel mutfak kültürünün devamlılığını sağlamak için gastronomi enstitüsü projesini hayata geçirmeyi planlıyordu.

Kaynak: FoodinLife