İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 4-6 Haziran 2018 tarihleri arasında Şili’nin Santiago kentinde düzenlenen Laureate Culinary Cup 2018’de altın madalya kazandı. Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2016 yılında da yarışmadan altın madalyayla dönmüştü.
Laureate Üniversiteler Ağı’na bağlı tüm gastronomi okullarının katıldığı bir yarışma olan Laureate Culinary Cup, iki yılda bir düzenleniyor ve okullar bir ön elemeden geçiyorlar. Ön eleme safhasında her okul kendi mutfağını, çalışmalarını, okulunu öne çıkaran bir başvuruda bulunuyor ve World Association of Chefs’ Socities (WACS) olarak bilinen dünyaca ünlü şefler tarafından değerlendiriliyor.
Bu yılki yarışma için son iki yılda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda Bilgi son elemeye kalmıştı. Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri yarışmaya katılabilmek için bölüm tarafından yapılan üç aşamalı bir yarışmadan geçti ve sonuçta Simla Çilingiroğlu, Sarp Doğu Adıgüzel ve Erk Er yarışmaya katılan ekipte yer almaya hak kazandı.
Dünyanın dört bir yanından, Avustralya, Brezilya, Costa Rica, Şili, Panama, Honduras, Meksika, Peru ve Türkiye’den önde gelen gastronomi okulları yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Dünyaca ünlü Avustralya Willian Blue, Universidade Anhembi Morumbi, Universidad del Valle de Mexico gibi gastronomi okullarının da aralarında bulunduğu toplam 12 okul ile birlikte Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü de yarıştı.
Bilgi ekibi; kuşkonmaz, ördek, Fransız mercimeği, karides ve çilekten oluşan zorunlu malzemelerin kullanıldığı menüyü, Türkiye’ye has malzemelerle birleştirerek hazırladılar:
Rize Çayıyla Tütsülenmiş Ördek Göğsü, Amasya Elmalı Asparagus Salatası, Nar Ekşisi ve Fındık Yağlı Vinaigrette ile Meyve Pestili, Karides ve Pastırmalı Türk Usülü Carbonara, Kızarmış Ördek Göğsü ve Braised Ördek Bacakları, Türk Lezzetleri Bisküvisi ve Karamelize Ayvalar ile Fransız Puy Mercimeği ve tatlı olarak da Mereng, jöle, pate de fruit ve marshmallow gibi malzemeleri içeren çilek kolajı.