09
HAZ
2018

Metro, Türkiye’nin seçkin yerel lokantaları ile şeflerini iftarda buluşturdu

Metro Toptancı Market’in ev sahipliğinde Sözen Organizasyon’un bu yıl farklı bir konseptle düzenlediği iftar yemeğinde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerel lokanta işletmecileri konuklara kendi mutfaklarından lezzetler sundu. Gastronometro’da düzenlenen iftar programında birçok şef bir araya geldi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek imza lezzetlerinin sunumunu yapan yerel lokanta işletmecilerinden; Antakya Sultan Sofrası’ndan Mehmet Metin Tansal, Edirne Ciğerci Kazım Usta’dan Kazım Gilan, Rize Liman Lokantası’ndan İsmail Reyhanoğlu, Gaziantep Elmacı Pazarı Güllüoğlu’ndan Murat Güllü ve Antalya 7 Mehmet’ten Mehmet Akdağ, yöresel lezzetleriyle geceye katılım sağladı.

İftarda; Antakya Sultan Sofrası’ndan zahter salatası, dövme biber salatası, firik pilavı; Antalya 7 Mehmet’ten cive, hibeş, erikli cacık; Edirne Ciğercisi Kazım Usta’dan ciğer; Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi’nden yuvalama çorbası; Rize Liman Lokantası’ndan kuru fasulye, kara lahana sarması, et kavurma ve Gaziantep Elmacıpazarı Güllüoğlu Baklavaları’ndan fıstıklı baklava, fıstıklı dolama, fıstıklı burma kadayıf, bülbül yuvası misafirlerin beğenisine sunuldu.

Sözen Organizasyon Genel Müdürü Gökmen Sözen, Metro Türkiye Saha Satış Grup Müdürü Resul Açıkel, Metro Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Türüng ve Deniz Alkaç ile yerel işletme sahipleri, yaptıkları konuşmalarda geleneksel lezzetleri yaşatmak açısından yerel lokantaların önemine değindi.

Kaynak: FoodinLife