Şeflerin ihtiyaçları doğrultusunda ev dışı tüketim sektörüne kazandırılan ‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği online eğitimi projesi kapsamında gıda güvenliği eğitimleri, Türkiye’den sonra Türk Cumhuriyetleri’nde de başladı.
Ev dışı tüketim sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan Unilever Food Solutions, şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak amacıyla Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle başlattığı ‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimini Türkiye’den sonra Türk Cumhuriyetleri’nde de sektöre kazandırdı.
Projeye Kırgızistan Manas Üniversitesi’nin dahil olmasıyla yurtdışında eğitimlere başlayan Güvenilir Eller, artık Türk Cumhuriyetleri’nde ev dışı tüketim sektörüne ve şeflere ulaşıyor. Proje kapsamında eğitimi tamamlayan Kırgızistan Manas Üniversitesi’den 281 gastronomi öğrencisi, mezun olmadan önce Türkiye Gıda Güvenliği Derneği onaylı ‘Güvenilir Eller’ sertifikalarını aldı. Bu yıl itibariyle her yıl öğrenciler, mezun olmadan önce ‘Güvenilir Eller’ eğitimini tamamlayarak sertifikalarını alacak.
Türkiye’nin ilk ve tek online Gıda Güvenliği Eğitim Programı olarak 2016 yılında hayata geçirilen projede bugüne kadar Türkiye genelinde yaklaşık 28.000’den fazla şefe ulaşıldı. Başladığı günden itibaren sektör temsilcilerinin de desteğiyle sektörde büyüyen proje ile yurtdışında da sektör eğitimlerini arttırmayı hedefliyor.
Türkiye Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği oluşturulan ve beş modülden oluşan online eğitim programıyla, gıda güvenliği konusunda temel bilgiler şeflere aktarılıyor. Eğitimi tamamlayan şeflerin isimlerine özel Türkiye Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikaları adreslerine gönderiliyor.
Bugüne kadar Türkiye genelinde 28.000’den fazla şef guvenilireller.com’a kayıt olarak eğitimlere başladı. 18.000’den fazla şef ismine özel sertifikasını aldı.