80 yıla dayanan uzmanlığıyla dünyanın ve Türkiye’nin lider kahve markası Nescafé, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencilerine profesyonel kahve eğitimi verdi.
Kahve uzmanı Nescafé, Türkiye’de kahve eğitimi dersi veren tek eğitim kurumu İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencisi olan profesyonel şeflere, ev dışı tüketimden sorumlu iş birimi olan Nestlé Professional ile özel Barista eğitimi verdi. Profesyonellerden profesyonellere düzenlenen eğitim kapsamında geleceğin şefleri, tüm gün boyunca çekirdekten fincana kahvenin tüm aşamalarını Nescafé’den öğrendiler. Sudan sonra dünyada en fazla tüketilen içecek olan kahvenin hikayesiyle başlayan derslerde, çekirdek kavurma, öğütme ve demleme teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.
Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği çiçekten meyveye, kahve çekirdeğinin toplanmasından çeşitlerine, kavurma dereceleri ve isimlerine kadar her ayrıntının aktarıldığı 1 saatlik eğitimin ardından tüm gün süren uygulamalı derslere geçildi. Öğrencilerle birlikte çekirdek kavurma, öğütme işlemleri yapılırken, sonrasında da demleme teknikleri beraberce uygulandı.
Günün sonunda yer alan End Cup dersinde ise kahvenin müşteriye sunulması aşamasına geçildi. Nestlé Professional’ın 2017 yılının sonunda lansmanını yaptığı çekirdek kahve Nescafé Superiore çekirdek kahve ve Nescafé Milano çekirdek kahve makinesi ile yapılmış kahve çeşitlerinin üzerine Latte Art çalışması öğretildi ve sütlü köpüklü kahvelerin üzerine toz kahve ile sanatsal çalışmaların nasıl yapılacağı gösterildi.
Barista eğitiminin sonunda Nestlé Professional Ülke Müdürü Arzu Alibaz ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Zehra Dilistan Shipman, öğrencilere sertifikalarını takdim etti.