04
MAY
2018

Güvenilir Eller, 6. Gıda Güvenliği Kongresi’nde gündem oldu

ETÜDER üyesi Unilever’in EDT sektöründeki markası Unilever Food Solutions tarafından şeflerin ihtiyaçları doğrultusunda sektöre kazandırılan ‘Güvenilir Eller’ projesi, gıda güvenliği konusunda örnek uygulama olarak “Bir Sosyal Sorumluluk Örneği: Güvenilir Eller” oturumu ile 6. Gıda Güvenliği Kongresi’nin bu yılki konuları arasında yer aldı.

Gıda Güvenliği Derneği tarafından 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde, İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde düzenlenen 6. Gıda Güvenliği Kongresi, gıda sektörü paydaşlarını bir araya getirdi.

Ülkemizde ve dünyada gıda güvenliği konusunda birçok yeni yaklaşım ve önlemlerin tartışıldığı Kongrede, gıda güvenliği konusunda Türkiye’nin ilk ve tek online eğitim programı olan ‘Güvenilir Eller’ projesi ve sektöre etkileri de konuşuldu.

“Bir Sosyal Sorumluluk Örneği: Güvenilir Eller” oturumunda konuşan Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Pazarlama Direktörü Nihan Kayı, “Güvenilir Eller, sektörümüz açısından örnek bir proje oldu. Şeflerimizin ihtiyaçları doğrultusunda harekete geçerek başlattığımız proje ile bugüne kadar yaklaşık 27.500 şefe ulaşıldı. Eğitim içeriğini Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle oluşturduğumuz projemizi, 2016 yılı Haziran ayında başlattık. Başından itibaren sektörün desteğini almayı önemli gördük. Sektörü temsil eden 9 meslek birliğimiz ile ortak hedef açıkladık. Geldiğimiz nokta, Gıda Güvenliği Derneği gibi doğru bir iş ortağıyla doğru bir proje gerçekleştirdiğimizi gösteriyor.” dedi.

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner de, “Ev dışı tüketim sektöründe çalışan herkesin, müşterilerinin tüketimine sunulan gıdaların güvenliğini sağlamakla yükümlülüğü bulunuyor. Gıdalardaki risk faktörlerinin göz önünde bulundurularak müşteriye ulaştırılmadan önce gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. ‘Güvenilir Eller’ eğitimleri, şeflerde gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı ve bilgi açığını kapatmayı hedefleyen bir proje” diye konuştu.

Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği oluşturulan ve beş modülden oluşan online eğitim programıyla, gıda güvenliği konusunda temel bilgiler şeflere aktarılıyor. Eğitimi tamamlayan şeflerin isimlerine özel Türkiye Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikaları adreslerine gönderiliyor.

Bugüne kadar Türkiye genelinde 27.500 şef guvenilireller.com’a kayıt olarak eğitimlere başladı. 17.500 şef ismine özel sertifikasını aldı.