İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu öğrencileri, 2018 Uluslararası Genç Fırıncılar Yarışması’nda Türkiye’ye, 11 ülke arasından “En İyi Yeni Katılan Ülke” ödülünü getirdi.
Türkiye, İspanya, Hollanda, Tayland, Belçika, Almanya, Brezilya, Fransa, İsveç, Portekiz ve Şili’nin katıldığı 2018 Uluslararası Genç Fırıncılar Yarışması, İspanya’nın Valencia şehrinde düzenlendi.
Aralarında Fransa, İsveç Portekiz, Belçika, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Şili, Tayland ve Brezilya gibi ülkelerin bulunduğu 11 ülke arasından, İSMEK öğrencilerinin yaptığı çalışmalar Türkiye’ye “En İyi Yeni Katılan Ülke” ödülünü getirdi.
İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu öğrencileri Hatice Hande Aydın ve Özge Kübra Arıman, ekmek, tatlı mayalı hamur işleri, Danish hamur işleri, sandviç ve gösteri ürünleri kategorilerinde ödül aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında kurulan İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu, sektörün eğitimli personel ihtiyacını karşılamasına katkıda bulunmayı, bu alana yeni ustalar kazandırmayı, sağlıklı ekmek kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor. Esenler Davutpaşa’da 3 bin 500 metrekaresi kapalı, 12 bin metrekarelik bir alanda faaliyetlerini sürdüren okulda; temel, profesyonel ve kısa süreli olmak üzere üç kademede ücretsiz eğitim veriliyor.
2016-2017 eğitim döneminde faaliyetlerine başlayan okulda bugüne kadar eğitim alan ve almaya devam eden toplam 1.676 öğrenci, 2017-2018 eğitim döneminde ise eğitim alan veya almaya devam eden 961 öğrenci bulunuyor.
İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu, her biri alanında ulusal/uluslararası tecrübe ve üne sahip Türkiye’nin milli takımlarında görev yapan şef eğitimcilerden oluşan uzman kadro ile eğitim veriyor.