20
NIS
2018

Unilever Food Solutions projesi Güvenilir Eller, yarışma kriteri oldu

IBATECH İstanbul kapsamında sahibini bulan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Türkiye Kupası’nda geleceğin şef adayları, ETÜDER üyesi Unilever Food Solutions online eğitim programı Güvenilir Eller ve Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle eklenen “Gıda Güvenliği” kriteri ile değerlendirildi.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen 12. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı IBATECH İstanbul’da, sektör paydaşları bir araya geldi. Fuar, gastronomi öğrencilerini de Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) desteğiyle, sektör profesyonelleriyle buluşturdu.

TAŞPAKON tarafından düzenlenen ve genç yetenek şeflerin yarıştığı TAŞPAKON Türkiye Kupası’nda, birinci Fatma Hacı Hüseyin Akgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Sektörde önemi her geçen gün artan ‘gıda güvenliği’ konusunda kriterlerin de eklendiği yarışmada, birincilik için ‘gıda güvenliği’ kriterlerine yüzde 60 uyum, ‘Gıda Güvenliği Jürisi’ tarafından değerlendirildi. Böylece ilk defa bir yarışmada ‘gıda güvenliği’ kriterlerinin uygulanma şartı aranmış oldu.

Yarışmaya katılan şefler, Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle Unilever Food Solutions tarafından hayata geçirilen Güvenilir Eller Online Gıda Güvenliği Eğitimi’ni tamamladı. Eğitimde öğrendikleri ile gıda güvenliği kriterlerini başarıyla uygulayan şefler, puanlarını yükseltti.

Güvenilir Eller Online Gıda Güvenliği Eğitimi, Unilever Food Solutions tarafından, şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak amacıyla Türkiye’nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı olarak 2016 yılında hayata geçirildi.

Yaklaşık iki yıllık dönemde tüm Türkiye’den 25.500’i aşkın şef online ‘gıda güvenliği’ eğitimlerine başlarken, 16.500’den fazlası Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikasını aldı.