Dünyanın en iyi resort işletmecisi ve lüks otel zinciri LUX* Grubu’nun Avrupa’daki ilk ve tek yatırımı olan LUX* Bodrum Resort & Residences’ın Türk mutfağı esas alınarak hazırlanan menüsü, “Bodrum Blue” markası ile LUX* Grubu’nun dünya jet sosyetesine hitap eden Mauritius’taki en lüks oteline ihraç edildi.
İsviçre’de düzenlenen ve Dünya Turizm Oscar’ı olarak kabul edilen World Luxury Hotel Awards’ta, “Doğu Avrupa’nın En iyi Lüks Plaj Oteli” seçilen LUX* Bodrum’un Ege, Akdeniz ve Anadolu lezzetlerinden oluşan Türk mutfağı menüsü, “Bodrum Blue” markası ile okyanus ötesine taşındı.
LUX* Grubu’nun dünyanın en üst segment otelleri arasında yer alan Mauritius Grand Gaube’deki otelinde, kabak tatlısı, hünkar beğendi, keşkek gibi geleneksel ve modern Türk lezzetleri sunulmaya başlandı.
Hem göze hem damağa hitap eden lezzetler arasında; lahmacun, pide ve kebap çeşitleri ile kabak tatlısı ve tahin sorbe, süt dana buse&keşkek, enginar salata, kabak şayan, hünkar beğendinin yanı sıra humus, muammara, tarama, kuru cacık, patlıcan salata gibi mezeler ve baklava ile fırın sütlaç gibi tatlılar da yer alıyor.
LUX* Global Satıştan Sorumlu Dünya Başkanı Sydney Pierre, Bodrum’u artık tüm dünyanın tanıdığının altını çizerek, “LUX* olarak her zaman dünyanın en iyi ürünlerini harmanlayarak tüm dünyadaki müşterilerimize sunuyoruz. Bu kapsamda LUX* Bodrum’da müşterilerimize Bodrum Blue adı altında sunduğumuz Türk mutfağının harmanlandığı lezzetleri, Mauritius’a taşıdık. Türk kahvesini Maldivler ve Mauritius’taki otellerimizde misafirlerimize servis etmeye başladık.” şeklinde konuştu.
LUX* aracılığıyla Türk mutfak kültürüne ait öğeleri dünyanın en önemli ve en lüks turizm destinasyonlarından birine ihraç ettiklerinin altını çizen MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan da, gastronominin Türkiye’de turizmi daha da canlandıracak ve farklı pazarlara açılmasını sağlayacak önemli bir araç; bu gelişmenin de Türk turizm sektörü adına güzel bir fırsat olduğunu vurguladı.
Bodrum’un Adabükü koyundaki LUX* Bodrum, geçen yıl başarılı bir turizm sezonu geçirerek yüzde 70 oranında, başta Avrupa olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarından uluslararası misafir ağırlamıştı.