Kruvaziyer turizminde Güney Amerika ve Avrupa’nın pazar lideri MSC Cruises, Nisan 2018’den itibaren Michelin yıldızlı dünyaca ünlü İspanyol Şef Ramón Freixa ile çalışacağını duyurdu. Freixa, MSC Cruises’un bir süredir partneri olan, dünyanın popüler diğer beş aşçısının arasına katılmış olacak.
Ortaklık, Şef Freixa’nın Madrid’deki Hotel Unico’da bulunan iki Michelin yıldızlı restoranında düzenlenen özel bir MSC Cruises etkinliğinde duyuruldu. Gemilerde yer alacak İspanyol mutfağının modern ve yenilikçi lezzetlerinin yanı sıra, özellikle Noel ve Yeni Yıl menüleri için de özel tasarlanmış yemekler menülere ilave edilecek. MSC Cruises ayrıca, dünyanın en iyi gurme seyahati deneyimini yaşatmak adına, dünya çapındaki gurmeler için de bir gastronomi gezisi başlatma konusunda çalışmalara başladığını açıkladı.
Şef Ramon Freixa’nın, MSC Cruises gemilerinde hizmet veren şeflere de düzenli olarak eğitimler vereceği ve mevcut yemek kalite standartlarının arttırılması, sunumun zenginleştirilmesi konularında iş geliştirmesi hizmetinde de görev alacağı belirtildi.
MSC Cruises CEO’su Gianni Onorato, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
“Şef Freixa’yı, her biri kendi mutfaklarında önde gelen global uzmanlar olarak seçilen, uluslararası şefler arasına ve restoranlarımıza davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Alanında dünya çapında ünlenmiş uzmanlarla çalışmayı ve bizimle aynı temel değerleri taşıdığını düşündüğümüz lezzet sanatçıları ile yeni iş birliktelikleri de yapmayı hedefliyoruz.
Şef Ramón Freixa, güçlü Akdeniz mirasımızı, yenilikçilik arzusu, mükemmellik taahhüdü ile yiyecek için olağanüstü tutkusunu bizlerle paylaşacak mükemmel bir ortağımızdır. Freixa, ilhamını Akdeniz köklerinden alması ve geleneksellik ile avant-garde arasında bir denge kurma yeteneğiyle bilinir. Madrid’deki ünlü restoranı için verilen iki Michelin Yıldızı ve üç Sol Repsol ile ödüllendirilmesinin yanı sıra, mutfak mükemmelliği konusunda en iyi şef ve en iyi restoran olarak da ödüller kazandı. Madrid’de iki, Kolombiya’da bir restoranı olan Freixa, alanında dört kitabın yazarı ve uluslararası çekiciliğe sahip bir şef.”
Ramón Freixa da, işbirliği hakkında yaptığı açıklamada, “Benim mutfak anlayışım üç öğeye dayanır : Gerçek lezzeti, güzel bir görünüm ve renkleri yakalamak adına, yemeği hazırlayış tekniğimi, içimden gelen hissiyatla harmanlayıp, sihri arayışım ile ortaya çıkarırım. Mutfak ve lezzet anlayışımı MSC Cruises için özel oluşturduğum tariflerde, Akdeniz’e olan tutkumuzun bir parçası olarak yansıtacağım.” dedi.
MSC Cruises gemilerinde Şef Ramon Freixa’nın hazırlayacağı Kraliyet Ördeği, kaz ciğeri ve soğanlar eşliğinde, seyahatin elegant ve seçkin bir gecesinde sunulacak. Ayrıca gemi içinde gemi olarak adlandırılan ve MSC Cruises gemilerinde lüks segment seyahat olarak bilinen MSC Yacht Club konsepti kapsamında da, Ramon Freixa’nın spesiyalitesi olan İber usulu sote sebzelerle servis edilen domuz etli bir yemeğin de menüde yerini alacağı belirtildi.