23
MAR
2018

Her 3 tüketiciden 2’si en az bir öğünde dışarda yemek yiyor

Meal Box tarafından yapılan Yemek Tüketimi Araştırması, her üç tüketiciden ikisinin (%68) en az bir öğünü dışarıda yediğini, öğle yemeklerinde en az 10, en fazla 30 TL harcadığımızı ortaya koydu.

Şehirleşme ve iş dünyasının baş döndürücü hızı, tüketicilerin beslenme alışkanlıklarında da etkisini gösteriyor.

Bilişim, gıda, reklamcılık, e-ticaret ve sağlık gibi çeşitli sektörlerden Meal Box aboneleriyle yapılan Yemek Tüketimi Araştırması’na göre, her üç tüketiciden ikisi (%68) en az bir öğünde dışarda yemek yiyor.

Ankete katılanların yarısı (%50,6), her gün yemek seçerken çok zorlandıklarını dile getirirken, Meal Box kullanıcıları arasında etli yemek tercih edenler %59,7 ile ilk sırada yer alıyor. Sebze yemeği sevenler %28,6 ile ikinci olurken, bakliyat ve salata tercih edenlerin oranı %11,7’de kalıyor.

Yedikleri yemeğin ödemesini yarı yarıya (%50,6) kredi kartıyla yapan katılımcıların nakit ve yemek kartı kullanımı ise %24,7’de eşitleniyor. Tüketicilerin %93,6’sı bir öğünlük yemek için 10-30 TL arası harcama yapıyor. Makul hijyenik koşullarda bir öğün yemeğin ücretinin 25 TL ve altı olması gerektiğini düşünenlerin oranı da %93,2 olarak dikkat çekiyor.