İstanbul Rumeli Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı birinci sınıf öğrencileri, iki takım olarak katıldıkları 16. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde bir gümüş, bir de bronz madalya kazandı.
16. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye’nin en büyük aşçılık yarışmasında, tabakların ısısından, görseldeki renk uyumuna, ardından da yemeklerin tadına bakılarak seçim yapılıyor. Eğer tüm kriterler standartlara uygun değilse puan kırılıyor.
Festivalde 32 mutfak gurubu arasından ikinci mutfak grubu seçilen İstanbul Rumeli Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri, zorlu yarışma şartlarına rağmen iki ayrı grup olarak bir gümüş, bir de bronz madalya kazandılar.
16. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde İstanbul Rumeli Üniversitesi’ne Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Haydar Şahin’in yönetiminde madalya kazandıran gruplarda, birinci sınıf öğrencileri Seyfi Ceylan, Sebahattin Köksöken ve Başak Umar yer aldı.