Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ile Haliç Üniversitesi işbirliği ile planlanan “Gastronomik Eğitimler”; Türk ve Dünya Mutfakları, Temel Pastacılık ve Ekmekçilik, Servis ve Sunum Teknikleri, Pastacılık Modelleme Eğitimleri olmak üzere dört farklı ana kolda uzman eğitimcilerle hayata geçirilecek.
Kalya Mutfak Sanatları Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, proje işbirlikçileri Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), Kayla Mutfak Sanatları Merkezi ve Haliç Üniversitesi’nce, Cuma günleri 40’ar saatlik, gastronomi alanında uzmanlaşacak şef adaylarına yönelik eğitimler verileceği belirtildi.
Basın toplantısında konuşan Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, eğitimlerin uygun fiyatlı olacağını söyledi. Boztepe, Türk gastronomisini hak ettiği seviyeye taşıyacak projeler üretilerek , nitelikli servis elemanı yetiştirileceğini belirterek, “Hedefimiz, uluslararası platformda Türk Mutfağının temsil ve tanıtımını yapan bireyler yetiştirmek” dedi.
Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülden Atay da, Türk mutfağının tanıtılmasına katkı sunmak istediklerini, insanların bu alanda yetişmesine katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını vurguladı.