Bu yıl dördüncüsü 10-11 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul–Elite World Europe Hotel’de gerçekleşecek olan Türkiye’nin en kapsamlı pastacılık festivali “Master of Cake”, dünyanın ve Türkiye’nin en iyi şeflerini ağırlamaya hazırlanıyor.
Uluslararası bir organizasyon olan ve Samsunlu Yöneticiler, Sanayiciler ve İş adamları Derneği’nin (SAYSİAD) Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilecek Master Of Cake İstanbul’a, bu yıl 500’e yakın pastacının katılması bekleniyor.
Geçtiğimiz yıllarda Samsun ve Ankara’da düzenlenen, bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek organizasyonda uluslararası şeflerin gösterileri, ücretsiz eğitim atölyeleri olacak ve dileyen pasta severler katılabilecek.
Festivalde dünyaca ünlü cake artist Daniel Dieguez ile Türkiye’nin ünlü şeflerinden Tuba Geçkil, 2 gün sürecek çok özel bir pasta show performansı sunacak. İki usta şef, özel bir alanda dünyada ilk kez dev platformlarda şekillenecek devasa pastalara imza atacaklar. Milli takım şeflerinden Ebru Savaş ve Nilay Bektaş Mağralı da, katılımcılara anlamlı içeriğe sahip bir eser sunacaklar.
Pasta severlerin hem alışveriş hem de keyifli bir zaman geçirmeleri için bir çok markanın standının da yer alacağı festivalde, arzu eden katılımcılar yine ünlü pasta şefleri Ebru Savaş, Zülcenah Kunter ve Nurcan Özkara’nın tam gün vereceği eğitimlere ücretsiz katılabilecek.
Festivalin başlayacağı 10 Mart Cumartesi günü pastacılar, hazırladıkları pastaları jüri üyelerine sunacaklar. Akşam ise özel bir gala gecesi düzenlenerek, yine Türkiye’de bir ilke imza atılacak. Şeflerin hazırlayacağı sürpriz bir pasta, açık artırma ile satılacak ve geliri şehit ailelerine bağışlanacak.
Festivalin ikinci günü pastaların sunumu devam ederken, yaklaşık 500 pastacının yarıştığı Master Of Cake yarışması kazananları da yine Pazar günü belli olacak. Rita Dascenzo, Jeton Taravari, Tuba Geçkil, Bayram Özrek, Özlem Suryürekli, Zihni Türksel ve Başkan Daniel Dieguez’den oluşan büyük jüri, Master Of Cake kazananlarını açıklayacak ve festival ödül töreni ile sona erecek.