Alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından olan Bakery Masters’ta mücadele eden Osman Gündüz, ilk kez Türkiye’den bir fırıncının katılma başarısı gösterdiği yarışmada dünyanın en iyi 6 fırıncısı arasında yer aldı.
Paris’te düzenlenen Bakery World Cup’ta Türkiye’nin adını dünyanın en iyi 12 ülkesinin arasına yazdıran Türkiye Fırıncılar Milli Takımı üyesi Osman Gündüz, en iyi skoru almış ve büyük potansiyele sahip adaylar arasından seçilerek Bakery Masters’a katılmaya hak kazanmıştı.
Gündüz, 3-6 Şubat 2018 tarihleri arasında Paris Europain Show’da “Bugünden ilham al, geleceği tasarla” mottosu ile düzenlenen Bakery Masters’ta yarışarak adını tüm dünyayı duyurdu. “Besleyici Ekmek Yapımı” kategorisinde Avustralya, Kanada, Tayvan, Japonya ve Hollanda’yı temsil eden birbirinden güçlü beş ülke yarışmacısının arasına adını yazdıran Gündüz, hazırladığı Pastırmalı Ramazan Pidesi ile gönüllerde taht kurdu.
Osman Gündüz duygularını, “Benim için Türkiye’den yarışmaya katılma hakkı kazanan ilk ve tek fırıncı olabilmek bile başlı başına büyük bir gurur kaynağıydı. Bakery Masters’ta her biri çok başarılı ve milli takımlarında kendilerini ispat etmiş beş saygıdeğer meslektaşımla karşı karşıya geldim. Üç günlük yarışma süreci benim için çok heyecanlıydı. Beni bu günlere getiren ana sponsorum Lesaffre ile yürüttüğümüz hazırlık sürecinin meyvelerini topladığımızı düşünüyorum ve bundan dolayı çok gururluyum” sözleriyle dile getirdi.
Bakery Masters tarihinde ilk kez Türkiye’den bir fırıncının yarışarak, dünyanın en iyilerinin arasına adını yazdırdığını belirten Lesaffre Yurtiçi Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Pınar Çakır ise şunları söyledi:
“Lesaffre olarak, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de fırıncılık sektörünün ve sektör çalışanlarının gelişimine destek veriyoruz ve fırıncılık mesleğinin prestij kazanarak geleceğe taşınmasının önemine inanıyoruz. Osman Usta’nın yeteneğini, potansiyelini ve azmini 2014 yılında düzenlediğimiz milli takım seçmelerinde keşfettik. Bu potansiyeli daha yüksek noktalara taşımak için onu desteklemeye devam ettik.
Osman Usta’nın uluslararası arenada dereceye girmesinden dolayı büyük onur ve mutluluk duyduk. 4 yıldır yürüttüğümüz bu süreç bize gösteriyor ki, gerekli imkanlar sağlandığında Türkiye’den bir fırıncının adı dünyaya duyurabilir. Osman Gündüz’ün tüm fırıncılar için ilham kaynağı olmasını diliyoruz.”
Yarışmaya hazırlık sürecinde Osman Gündüz’ün eğitim koçluğunu yapan Lesaffre Baking Center Direktörü Ayten Çalışkan da, “Osman Usta’nın ne kadar azimli ve işini seven bir fırıncı olduğunun çok yakın tanığıyım. Birlikte geçirdiğimiz 4 sene boyunca verdiğimiz uygulamalı eğitimlerle mesleki anlamda gelişim gösterirken, bu işin inovasyon kısmında da oldukça başarılı oldu ve bunu yarışmada da sergiledi. Yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmalarımızın karşılığını aldığımız için çok mutlu ve gururluyum” dedi.