23
ŞUB
2018

Rüya, Körfez Bölgesi’nin en iyi restoranı

Anadolu mutfağını modern ve yaratıcı dokunuşlarla Dubai’ye taşıyan Rüya, dünyaca ünlü erkek dergisi Esquire tarafından Körfez Bölgesi’nin en iyi 50 restoranı arasından birinci seçildi.

Uluslararası platformda Türk mutfağının en iyi temsilcisi olma amacıyla yola çıkan Rüya, yenilikçi konsepti ile günümüze uyarlanmış Anadolu yemeklerini özel reçeteler ile sunuyor. Anadolu mutfağının lezzet ve pişirme tekniklerindeki çeşitliliğini ortaya koyan menü, Şef Colin Clague’nin 40 yıllık Anadolu mutfağı birikimi olan Rasim Özkanca ile yürüttüğü çalışmalar ile oluşturuldu.

Rüya’nın yaratılış sürecini yöneten Umut Özkanca, Anadolu mutfağının dünyada bilinen tanımını tamamen değiştirme misyonuyla hareket ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Rüya’ya gelen müşterilerimiz klasik Anadolu mutfağının lezzetlerini tadarken yarattığımız ambiyansla da İstanbul’un kozmopolit ruhunu ve Anadolu’nun müthiş zenginliğini çağdaş bir dokunuşla bir arada hissediyor. Ortaya koyduğumuz bu yenilikçi konseptin, Esquire gibi önemli bir mecra tarafından ödüllendirilmesi bizleri onurlandırdı. Yakın zamanda açmayı planlandığımız Londra şubemizin heyecanını yaşarken, bu ödül bizim için büyük bir motivasyon oldu.”

Çağdaş tasarım öğelerini tarihi ve kültürel detaylarla bir araya getiren Rüya, 777 metrekarelik alanda toplam 226 kişilik kapasiteyle hizmet veriyor. Ortada yer alan taş fırın ve açık mutfak konuklara yemeklerin hazırlanışını izleme imkânı verirken, Türk yemeklerinin keyfinin layıkıyla çıkarılabilmesi için tüm tabaklar paylaşımlı olarak sunuluyor.

Menünün öne çıkan lezzetleri arasında Anadolu’nun yöresel lezzetleri, zeytinyağlılar, sarmalar, Cağ kebabı, Karadeniz pide çeşitleri, lahmacun, fırınlanmış et – balık çeşitleri ve geleneksel Anadolu ekmekleri bulunuyor.