20
ŞUB
2019

Yıldız Holding, BM Global Compact üyesi oldu

ETÜDER üyesi Bizim Toptan, Kerevitaş ve Ülker Eksper şirketlerini çatısı altında bulunduran Yıldız Holding, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Global Compact’e katılarak, sürdürülebilirlik hedeflerini küresel ölçeğe taşıdı.

Sürdürülebilirlik faaliyetlerini BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) doğrultusunda devam ettiren Yıldız Holding, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında gönüllülük esasına bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Global Compact’e katıldı.

Dünyanın en geniş kurumsal sürdürülebilirlik platformu olarak tanınan ve gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarını sürdüren Global Compact, küresel ve yerel sürdürülebilirlik gündemini belirlerken; iş dünyasının geleceğine de yön vermeyi amaçlıyor. Çevre, insan hakları ve çalışma standartları özelinde sunduğu 10 farklı ilkeyle şirketlerin sürdürülebilirlik çalışmalarını geliştirme konusunda destek olmayı hedefleyen platformda, Türkiye’den de çok sayıda şirket ve STK yer alıyor.

Türkiye’den toplamda 227 üyenin yer aldığı BM Global Compact, toplam 163 ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Platform üyesi şirketlerde çalışanların sayısı 66 milyona ulaşırken; iş dünyasından STK’lara ve eğitim kurumlarına kadar çok sayıda farklı alanda gönüllü katılımcıları bulunuyor.

Dünya genelinde yaklaşık 10 bin şirket, STK ve eğitim kurumunun imzaladığı Global Compact’le ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Genel Müdürü Begüm Mutuş, “BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında devam ettirdiğimiz sürdürülebilirlik çalışmalarımızı bir kez daha uluslararası ölçekte bir imzayla taçlandırmaktan mutluluk duyuyoruz. İş dünyasında sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak ve dengeli büyüyen bir küresel ekonomi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm iş yapış süreçlerimizde çevresel ve sosyal konularda küresel ilkelere uymaya ve toplumsal farkındalığa yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yıldız Holding bir süre önce sekiz şirketi pladis, Godiva, Ülker Bisküvi, Bizim Toptan, Şok Marketler, Besler Gıda, Kerevitaş ve Gözde Girişim’in 2017 çalışmalarını kapsayan Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımlamış, Aralık ayında da Türk iş dünyasında sürdürülebilirlik çerçevesinde ortak bir gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla Sürdürülebilir Gelecek İçin Liderler Zirvesi’ne de ev sahipliği yapmıştı.