14
ŞUB
2019

Turizm sektörüne fon müjdesi!

Turizmciler “Turizm Geliştirme Fonu” çatısı altında birleşecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, fonu seçimlerden hemen sonra yasalaştıracakları müjdesini verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan turizm sektörüne fon müjdesi geldi.

Erzincan’da düzenlenen Doğa Sporları ve Turizm Çalıştayı’nın açılışında konuşan Bakan Ersoy, kurulacak olan yeni bir portal ile Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacaklarını söyledi. Ersoy, şunları kaydetti:

“Seçimlerden hemen sonra Turizm Geliştirme Fonu adı altında yeni bir fonu yasalaştıracağız. Turizm geliştirme fonu; Türkiye turizminin tanıtımı başta olmak üzere, Türkiye’de yeni turizm alanları, yeni turizm alternatifleri oluşturmak için kurulan bir yapı. Bugüne kadar Turizm Bakanlığı tarafından yapılmış bu aktiviteler Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde, turizmin bütün paydaş STK’ların da yer alacağı bir fon ile daha hızlı, daha organize ve daha sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirilecek. Bu fonun çok büyük faydası var.”

TÜRSAB Başkanı da fonu anlattı

Turizm Geliştirme Fonu konusunda bir açıklama da, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’dan geldi.

TÜRSAB’ın EMITT, 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında düzenlediği Büyük Acentalar Buluşması’nda konuşan Bağlıkaya, turizm sektörünün lokomotifi durumunda olan seyahat acentalarının ülkemize gelen her turistte çok büyük emeği ve gayreti olduğunu söyledi. Bağlıkaya, “2018’de 40 milyon yabancı ziyaretçi sayısına sizlerin sayesinde ulaşıldı. 2019 yılında yüzde 25 bir büyüme ile 50 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm çabamız bu yönde. 2018 yılı sonu itibariyle turizm sektörü olarak Türkiye’nin dış ticaret açığının yaklaşık yüzde 45’ini kapattık. Bu başarı öyküsü, uzun yıllardır sürdürülen yoğun çalışmanın, emeğin sonucudur.” dedi.

TÜRSAB’ın seyahat acentalarının önündeki engelleri kaldırmak için çalıştığını vurgulayan Firuz B. Bağlıkaya, yeni yasa çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. “Sektörümüzün dört gözle beklediği yeni yasa ile ilgili çalışmalarda sona ulaştık. İnşallah hepimizi memnun edeceğini düşündüğümüz yeni yasamız kısa sürede çıkmış olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Turizm Geliştirme Fonu’nun kurulması için çalışma yapılıyor. Bu fonda kamu özel sektör iş birliğiyle yeni bir tanıtım modeli oluşturulacak. Bu fonun, ortak akıl ve sinerjiyle turizmi daha üst seviyelere çıkartacağına inanıyoruz. TÜRSAB kurulacak bu fonun yasa ile tanımlanmış üyelerinden birisi olacak” dedi.