08
ŞUB
2019

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’dan Turizm Geliştirme Fonu müjdesi!

Turizm sektörünün beklediği yeni yasa çalışmalarında sona gelindiğini bildiren TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, “İnşallah hepimizi memnun edeceğini düşündüğümüz yeni yasamız kısa sürede çıkmış olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Turizm Geliştirme Fonu’nun kurulması için çalışma yapılıyor. Bu fonda kamu özel sektör iş birliğiyle yeni bir tanıtım modeli oluşturulacak. Bu fonun, ortak akıl ve sinerjiyle turizmi daha üst seviyelere çıkartacağına inanıyoruz” dedi.

EMITT, 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 31 Ocak – 3 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı.

18 yıl aradan sonra EMITT’e katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), turizm profesyonelleri, tur operatörleri ve seyahat acentalarını buluşturan EMITT’in ikinci günü akşamı üye seyahat acentası ve acenta temsilcilerinden bine yakın katılımla İstanbul Fair & Convention Otel’de gala gecesi düzenledi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bölge Temsil Kurulu Başkanlarının da hazır bulunduğu TÜRSAB Acentalar Buluşması’na İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de katılımıyla destek verdi.

Acenta temsilcilerine TÜRSAB’da geçen Mart ayında gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından 11 ayda yapılan çalışmaların anlatıldığı faaliyet filminin gösteriminin ardından bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, turizm sektörünün lokomotifi durumunda olan seyahat acentalarının ülkemize gelen her turistte çok büyük emeği ve gayreti olduğunu söyledi. Bağlıkaya, “2018’de 40 milyon yabancı ziyaretçi sayısına sizlerin sayesinde ulaşıldı. 2019 yılında yüzde 25 bir büyüme ile 50 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm çabamız bu yönde. 2018 yılı sonu itibariyle turizm sektörü olarak Türkiye’nin dış ticaret açığının yaklaşık yüzde 45’ini kapattık. Bu başarı öyküsü, uzun yıllardır sürdürülen yoğun çalışmanın, emeğin sonucudur.” dedi.

TÜRSAB’ın seyahat acentalarının önündeki engelleri kaldırmak için çalıştığını vurgulayan Firuz B. Bağlıkaya, yeni yasa çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. “Sektörümüzün dört gözle beklediği yeni yasa ile ilgili çalışmalarda sona ulaştık. İnşallah hepimizi memnun edeceğini düşündüğümüz yeni yasamız kısa sürede çıkmış olacak. Bildiğiniz gibi, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Turizm Geliştirme Fonu’nun kurulması için çalışma yapılıyor. Bu fonda kamu özel sektör iş birliğiyle yeni bir tanıtım modeli oluşturulacak. Bu fonun, ortak akıl ve sinerjiyle turizmi daha üst seviyelere çıkartacağına inanıyoruz. TÜRSAB kurulacak bu fonun yasa ile tanımlanmış üyelerinden birisi olacak” diye konuştu.