08
ŞUB
2019

ETÜDER üyesi Migros, yapay zeka ile dönüşüm oranını artırdı

Türkiye’nin ilk sanal market uygulaması olan ve 1997 yılından bu yana, müşterilerin bir Migros mağazasında bulabilecekleri tüm ürünleri kapıda teslim hizmeti ile sunan Migros Sanal Market, Türkiye’nin uygulamalarında öncü, pazarı geliştiren, en büyük ve yaygın gıda e-ticaret sitesi olarak hizmet veriyor.

Dünya çapında eşsiz yeniden hedefleme çözümleri sunan RTB House’un yapay zekâ temelli sistemini tercih eden Migros Sanal Market, hem dönüşüm oranlarını hem de gelirini artırdı.

2018 yılının Aralık ve 2019 yılının Ocak aylarında Migros Sanal Market web sitesi üzerinden RTB House’un yapay zekâ temelli çözümü ile sağlanan dönüşüm oranı, ortalamanın yüzde 140 üzerine çıkarken, sadece mobil web sitesi baz alındığında yüzde 227’yi aştı. Bu süre zarfında sitenin gelir ve sipariş oranında ortalama yüzde 6’lık ek artış sağlandı.

Migros Sanal Market’in 2010 yılında, “Mobil Market” uygulaması ile teknolojik bir yeniliğe öncülük ederek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini hatırlatan Migros Sanal Market Dijital Pazarlama Yöneticisi Deniz Ersoy, “Her zaman sektöre öncülük edecek yenilikleri tüketicilere sunmanın gururunu yaşıyoruz. RTB House’un çözümü sayesinde kullanıcılarımıza en doğru içeriği en doğru anda gösterme şansı elde ettik. Bu da kullanıcılarımız tarafından benimsendi ve doğrudan dönüşüm oranına ve gelirlerimize pozitif yansıdı” dedi.

RTB House, aralarında Walmart.com, Adidas, Hotels.com, New Balance, Trivago, Sephora gibi markaların bulunduğu 70 ülkeden 1500’den fazla müşteriye sahip. Tamamen derin öğrenmeden gücünü alan dünya çapındaki yeniden hedefleme platformu, saniyede 2 milyon talep, ayda 10 milyon reklam gösterimi ve günlük 5 milyon tıklamayı yönetiyor.

Migros mağazaları para transfer noktası oldu

Kurulduğu günden bu yana perakende sektörünü ilklerle tanıştıran Migros, Gönder-Al Ödeme Hizmetleri A.Ş. iş birliğiyle bir ilke daha imza attı. Para Transferi hizmeti kapsamında para gönderme ve para alım işlemleri artık tüm Migros mağazalarının kasalarından, banka hesabına ihtiyaç duymaksızın, mağazaların açık olduğu saatler içerisinde, anında ve uygun fiyatlarla gerçekleştirilebiliyor.

Hizmet kapsamında 2000 TL’ye kadar olan işlemler, Türkiye’nin 81 ilindeki tüm Migros, 5M, MigrosJet ve Macrocenter mağazalarının kasalarından yapılabilirken, 2000 – 7000 TL arasındaki para transferi işlemleri ise 81 ildeki seçili 450 Migros mağazasının danışma bankosundan gerçekleştiriliyor. Ayrıca, bu seçili 450 mağazadan 2000 TL’ye kadar olan işlemler için IBAN’a da gönderim yapılabiliyor. Migros’ta para transfer işlemleri yalnızca nakit olarak yapılabiliyor, işlem hizmet ücreti ödemelerinde ise kredi kartı, Money ve nakit gibi seçenekler mümkün.

Türkiye’nin 81 ilinde bulunan Migros, 5M, Migros Jet ve Macrocenter şubelerinin herhangi birinden gönderilen para, yine Türkiye’nin tüm illerinde bulunan Migros mağazalarının herhangi birinden anında alınabiliyor.

Bu uygulamayla Migros’un bir marketten çok daha farklı bir hizmet boyutuna ulaştığının altını çizen Migros Ticaret A.Ş. Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı, “Bu yeni hizmetlerle mağazalarımız sadece alışveriş yapılan noktalar olmanın çok ötesine geçti. Kuruluşumuzdan bu yana teknoloji tabanlı pek çok yeniliği sektörümüze kazandırdık. Finansal teknolojilere yaptığımız yatırımın bir yansıması olan para transferi hizmeti de Migros’un perakendede sınırsız hizmet anlayışının en açık örneklerinden biri. Müşterilerimizin günlük yaşamlarındaki tüm ihtiyaçlarını mağazalarımızdan gerçekleştirmesine olanak sağlayacak bu ve benzeri iş birliklerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.