25
OCA
2019

Gastronomiye Değer Katanlar ödüllendirildi

Gastronomi Turizmi Derneği ev sahipliğinde organize edilen Gastronomiye Değer Katanlar Gecesi, 18 Ocak’ta Taksim Elite World Hotel’de gerçekleştirildi. ‘Tatlar ve Kokular’ konseptiyle düzenlenen etkinlikte; kokuların tatlar üzerindeki etkileri anlatılarak, Selçuklu ve Osmanlı saray kültüründe hazırlanan yemekler ve gastronomi turizmindeki hedeflerimiz hakkında misafirler için bilgilendirmeler yapıldı.

Gecede konuşan Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, 2019 yılında mevcut hedeflerinin daha da yükseldiğini belirterek; “Bu hedeflere ulaşmak için bize ve sektöre gönül vermiş herkesi Gastronomi Turizmi Derneği olarak kucaklamak istedik. Çünkü hedeflerimize, güçlerimizi konsolide ederek ulaşabileceğimizin farkına varacağımız bir 2019 yılı var önümüzde” dedi.

Gecede düzenlenen ödül seremonisinde Gastronomiye Değer Katanlar ödüllerini aldılar.

Dernek Başkanı Gürkan Boztepe tarafından gastronomi turizmi alanında yaptığı çalışmalar ve verdiği desteklerden ötürü TÜRSAB’a takdim edilen teşekkür plaketini, TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’yı temsilen etkinliğe katılan TÜRSAB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Halil Kalay aldı. “Ülkemizin diğer destinasyonlardan farkını ortaya koyan en güçlü yanlarından biri şüphesiz gastronomi. Dolayısıyla yaratıcı turizm trendlerine ve kültür turizmine son derece uyumlu olan gastronomi turizmindeki potansiyelin farkındayız ve TÜRSAB olarak bu alana özel bir önem veriyoruz” diyen Kalay, Türkiye’nin Gastronomi Haritası Projesi ile ülkemizin mutfak kültürünün dünyada hak ettiği değeri alacağını kaydetti.

Akademisyenler, aşçılar, gurmeler ve profesyonel işletmecilerden oluşan geniş bir katılımla yapılan organizasyona, basın mensupları da yoğun bir ilgi gösterdi.