25
OCA
2019

Gastronomi sektöründe bir dernek daha!

Aşçılar ve Gastronomi Derneği (AGADER) kuruldu. Derneğin kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Sheraton Grand Istanbul Atasehir Executive Chef Fikret Özdemir oldu.

Sheraton Grand Istanbul Atasehir Executive Chef Executive’i Fikret Özdemir, sektörün yeni derneğinin kuruluşunu duyurdu.

Aşçılar ve Gastronomi Derneği’nin (AGADER) resmi olarak kurulduğunu bildiren Özdemir, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Kısaltılmış adı AGADER olan Aşçılar ve Gastronomi Derneği, yiyecek, içecek ve gastronomi sektöründe şimdiye kadar Türk Aşçısının dünyada bir yer edinmesi ve Türk Mutfağını dünyada tanınır bir hale getirmek için kuruldu.

Dünya gastronomisindeki yerimizi sağlamlaştırmak ve Türk aşçılık camiasının dünya gastronomi sektöründe daha fazla söz sahibi olabilmesi için bugüne kadar yaptıklarımız referans olacak şekilde; hevesle, şevkle ve sektörden aldığımız güçle siz değerli sektör çalışanlarımızla kucaklaşmak için kurulduk.

Bugüne kadar Türk Aşçılarına mutfak sanatlarını dünya standartlarında rekabet edebilmeleri, zeminleri hazırlamak için Türk mutfağı ve Dünya Mutfakları arasındaki köprü vazifesi görevi üslenmiş ve bu bağlamda dünyanın çeşitli ülkelerinde Türk mutfak sanatı ile Dünya mutfağını tanıtma elçisi misyonunu üslenerek çeşitli etkinlikler, faaliyetlerde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz.

Bizler, kişisel İrademiz ve tavrımızla tarafsız, mutfağı bilen, gastronomide kendini geliştirmeyi hedef edinmiş kültürel birikimine önem veren ağız tadı olan, yemek içmek üzerine güçlü bir kadrosu olan mutfak kültürü elçileriyiz.

Bugünü geçmişle ve gelecekle zenginleştirmek, mutfağını tanımak, öteki ile birlikte yaşamak ve geleceği inşa etmek için bu yolda mutfağa gönül vermiş çok kıymetli arkadaşlarla yeni bir ruh, yeni bir heyecan ve geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalar ışığında geleceğimize ışık tutmak için çıktığımız bu yolda Türk mutfağı ve Türk aşçısı ile değerli basınımızın, meslektaşlarımızın yanımızda olduğunu bilmek bizleri daha iyi işler yapmak için gücümüz ve motivasyonumuz olacaktır.

Kültür, hayata bir şeyler eklemek amacı ile kazanılmış bilgiler bütünüdür.

Her şeyi okuyup her şeyi unuttuktan sonra aklımızda kalandır, kültür.

Keşfedilmesi ve yaratılması gereken bir Dünyanın özlemidir, kültür.

İnsanı insan yapan özelliklerin toplamıdır, kültür.

Bir sevgi.

Bir tutku insana inanış, kendisini insanlığın kaderinden sorumlu tutmaktır, kültür.

Türk mutfağı, bizim en büyük en değerli mirasımızdır. Osmanlı mutfağının mirasçısı olan Türk mutfağını gerçek anlamda tanıtmak ve Dünya’ya duyurmak için tüm kadrolarımızla üstün gayret göstermektir amacımız.

Bunun yanında bölgesel mutfaklarımızı her daim güncel tutmak bizim kültürümüzle yoğurmaktır amacımız.

Türk mutfağını yurt dışına taşımak ülke dışında tanınır hale getirmek ve bu bağlamda etkinlikler, tanıtımlar fuarlar ve özel tanıtım günleri çalışmalarımız arasında öncelikli olacaktır. Tüm bunları gerçekleştirirken en büyük gücümüz sektörümüzdeki deneyime sahip yol arkadaşlarımız ve azimli, çalışkan pırıl pırıl gençlerimiz içimizde hiçbir zaman sönmeyecek olan ileri gitmek ve öğrenmek arzusudur.”