26
ARA
2018

ETÜDER üyesi Barilla, 2018 yılında 605 öğrenci ile buluştu

Geleceğin şeflerinin yetişmesine katkı sağlamak için İtalyan Lezzetleri Atölyesi Eğitim Programı kapsamında Türkiye’deki üniversiteleri dolaşan Barilla, 6’ncı eğitimini Akdeniz Üniversitesi’nde düzenledi. Üniversitenin Gastronomi Topluluğu tarafından iki gün organize edilen eğitim programı kapsamında Barilla, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatlarından 135 öğrenci ile buluştu.

ETÜDER üyesi Barilla, İtalyan Lezzet Atölyesi Eğitimleri kapsamında 2018 yılının son eğitimini Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

Barilla Ticari Pazarlama Yöneticisi Ece Özgürel ve Executive Chef Andrea Patrizi’nin katılımıyla gerçekleşen eğitim kapsamında, 2 gün boyunca İtalyan mutfağının klasikleşmiş lezzetleri ve mutfak sırları genç şef adaylarıyla paylaşıldı.

Eğitimin ilk günü gençlere iş hayatında başarı yolu için tavsiyelerde bulunan Ece Özgürel, ekip çalışması, disiplin, iş dünyasında fark yaratma ve hayatı planlama yollarını anlattı. Şef Andrea Patrizi ise Türk şefler, Türk mutfağının gastronomi dünyası için önemi, yerel lezzetler hakkındaki görüşlerini paylaşıp, İtalyan mutfağı ile Türk mutfağını karşılaştırdı.

Eğitimin ikinci gününün ilk bölümünde Barilla Ticari Pazarlama Yöneticisi Ece Özgürel ve Executive Chef Andrea Patrizi genç şeflerin sorularını yanıtladı. Barilla’nın insanların, toplumların ve gezegenin iyiliği için ürünler geliştirip bunu tüketicisiyle buluşturduğunu belirten Özgürel, “Barilla olarak 1877’den günümüze ‘Çocuklarınıza yedirmeyeceğiniz hiçbir şeyi üretmeyin’ prensibi ile faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de çeyrek asırdır hizmet veriyoruz. Toplam 28 üretim merkezimizde üretilen ürünlerimiz, 100’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Her yıl dünyanın dört bir yanındaki sofralara yaklaşık 1,7 milyon ton gıda ürünü sunuyoruz” dedi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği eğitimin üçüncü bölümünde Ece Özgürel makarnanın keşfi, üretim süreci, besin değeri, makarna pişirme teknikleri ve kaliteli makarna ile ilgili teorik bilgileri genç şef adaylarıyla paylaşırken; Executive Chef Andrea Patrizi, İtalya’nın üç farklı bölgesine özgü, klasikleşmiş lezzetlerin reçeteleri ile pişirme sırlarını paylaştı.

Patrizi, eğitimin sonunda Barilla’nın enfes makarna ve sosları eşliğinde Lasagne alla Bolognese, Spaghetti alla Carbonara ve Trofie al Pesto Genovese’yi uygulamalı olarak hazırlayarak katılımcılara ikram etti.