21
ARA
2018

Lezzet düşkünlerinden zeytinyağı tadımı!

Kuzey Ege’nin zeytin üretiminde en verimli topraklarına sahip şehri Çanakkale’ye bağlı Geyikli ilçesinde üretimi gerçekleşen Olivoyage Zeytinyağları’nın ‘2018 yılı Erken Hasat Filtresiz Serisi’ lezzet düşkünlerini buluşturdu. İstanbul Levent’te bir alışveriş merkezinde düzenlenen lansmanda, her yıl sınırlı sayıda üretilen seri, sektör profesyonellerinin tadım sınavından başarıyla geçti.

Aralarında Ramazan Bingöl, Özlem Mekik, Gökay Kalaycıoğlu, Murat Güloğlu, Ece Pirim, Aydan Kaya, Yeşim Akıncı, Aycan Varış, Berat Kayışkan, Seta Balcı, Emel Sözer, Banu Başaran ve Yeliz Yeşilmen gibi medya, iş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı davette zeytinin zeytinyağına mucizevi dönüşü, ana gündem maddesiydi.

Olivoyage Zeytinyağları Üreticisi Oya Zingal, Çanakkale Geyikli’deki bahçelerden tek tek el ile toplanan taze zeytinlerin toplandıktan sonra, aynı gün saatler içinde soğuk sıkım yöntemiyle sıkılıp, zeytinyağı haline geliş öyküsünü anlattı.

Yeme-içme sektörü ve gastronomi dünyasının önde gelen temsilcilerinin de hazır bulunduğu davette girişimci iş insanı Zingal, davetlilere tek tek zeytinyağı tadımı yaptırdı. Filtresiz zeytinyağlarının tadındaki taze çimen kokusu, kırmızı ve yeşil meyvelerden gelen zengin aroma ve yüksek meyvemsiliği tecrübe eden sektör profesyonelleri eşsiz bir tadım deneyimi yaşadı.

Oya Zingal, davette taze ananasın üzerine dökülen zeytinyağı ve pudra şekerinden oluşan meyve servisiyle zeytinyağı tüketimin alternatif reçetelerini paylaştı. Zeytinyağı’nın tuzlu yemeklerle özdeş hale geldiğini ve bunun aslında yanlış olduğunu belirten Zingal, tüm ikramların Olivoyage zeytinyağları ile hazırlandığı davette, finali zeytinyağlı baklava tadımı ile yaptı. Eşsiz bir tadım deneyimi yaşayan lezzet düşkünü davetliler, zeytinyağlı baklavaya tam puan verdi.

2019 yılı hedeflerinde öncelikle bir sıkım tesisi ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir tadım yeri kurmak istediğini anlatan girişimci iş insanı, sonraki yıllarda ise Tarım ve Çiftlik (Agro) Turizmi’ne yönelik tesisler ve bir zeytincilik akademisi ile bu bölgeyi zeytin ve zeytinyağı alanında dünyanın önde gelen isimlerinde biri haline getirmeyi hedeflediğini bildirdi.