09
ŞUB
2018

TOBB, İbrahim Çağlar’ın hatırasını yaşatacak

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çağlar’ın hatırası TOBB’da yaşayacak.

TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda en çok kullanılan salona İbrahim Çağlar’ın adının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, İTO Başkanı Öztürk Oran, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İbrahim Çağlar ile uzun yıllara dayanan dostlukları bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Biz İbrahim kardeşimle 1991 yılında tanıştık. Yani 27 yıllık bir dostluğumuz vardı. Saygın, müteşebbis bir ailenin evladıydı. Kendisi de bu düzgün çizgide hayatını sürdürdü. Daha 7 yaşında, kendi isteğiyle ticaretle tanışmış, girişimci karakterini göstermiş biri.

İbrahim kardeşim, ticari hayattaki başarısını, toplumsal hayata da taşıdı. Üyesi olduğu İstanbul Ticaret Odası’nın her kademesinde bulundu. İTO üyeleri de, başarıları ve vizyonundan dolayı kendisini başkanlığa layık gördüler. Kendisiyle 2005’ten itibaren TOBB yönetiminde birlikte çalışmaya başladık.  TOBB’un pek çok projesinde birlikte emek verdik, alın teri döktük. TOBB Eğitim ve Kültür Vakfında ve düşünce kurulumuz TEPAV’ın yönetiminde de mesai arkadaşı olduk. TOBB yönetimi olarak böyle bir dostumuz olmasından ve onunla yan yana çalışmış olmaktan onur duyuyoruz.

Samimi ve inançlı bir vatansever olduğu gibi, başarılı bir iş adamıydı, hayırlı bir evlattı. İnsanlara iş ve aş sağlamakla kalmadı, sosyal hayatta yardımsever ve eli açıktı, ailesine düşkün bir eş ve babaydı. Duygusaldı, ancak duygu ve düşünceyi, her zaman birbirinden ayırmasını bilen bir kişiydi. İstanbul’a, camiamıza ve ülkemize hizmet için sürekli fikir üretir ve çalışırdı.”

TOBB camiasının mayasında ahde vefa bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Biz de bu ahde vefa anlayışı ile burada, onun kıymetli hatırasını yaşatmak istedik. Onu her zaman hayırla yâd edeceğiz. Mekânı cennet olsun, nur içinde yatsın. Allah geride kalanlara, ailesine, tüm sevenlerine, hepimize sabır ve güç versin” ifadesini kullandı.

İTO Başkanı Öztürk Oran da, “Biz iyi dostlar bırakınca onlar bizi unutmuyor, hatırla yad ediyor. 1980’den beri tanışıyoruz, kendisiyle abi-kardeş gibiydik. Zaman zaman iş konusunda da tartıştığımız olurdu ama hiçbir zaman kırılmıyor ve alınmıyordu. Müteşebbis bir ruhu vardı. İş olduğunda bana da fikrimi sorardı. Düşündüğü her şey bu ülke için, ticaret için, ekonomimiz içindi. Her yaptığı işten keyif aldığını anlatıyordu” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan da Çağlar’ın AK Parti’nin kurucularından olduğunu hatırlatarak, “Beraber siyasete girmeden de çok yolculuk yaptık. Bize her zaman bir abi, her zaman bir yoldaştı.” dedi.

İbrahim Çağlar’ın oğlu Mehmet Çağlar, salona babasının isminin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, zor zamanlarında yanlarında oldukları için kendilerine minnet duyduklarını söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, etkinliğin sonunda Çağlar’ın 1985 yılında ortağı olduğu ilk şirketin ticaret sicil gazetesinin orijinal nüshasını Çağlar’ın kızına ve oğluna takdim etti.