09
ŞUB
2018

Tavuk Dünyası da Güvenilir Eller eğitiminde

ETÜDER üyesi Unilever’in ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren markası Unilever Food Solutions’ın ‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitim Programı’na Tavuk Dünyası da dahil oldu.

‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimleri, Türkiye genelinde tüm mutfak ekiplerine ulaşabilmek için online platformda sunuluyor. Bu kapsamda Tavuk Dünyası’nın 464 çalışanı gıda güvenliği eğitimlerine katıldı.

Beş modülden oluşan Güvenilir Eller eğitimlerinde, fiziksel ve kimyasal tehlikeler, temizlik, üretim güvenliği, çapraz bulaşma ve HACCP uygulamaları başlıklarında bilgiler veriliyor. Eğitimleri tamamlayan ve her modül sonunda soruları doğru cevaplayan Tavuk Dünyası çalışanları, Gıda Güvenliği Derneği onaylı gıda güvenliği sertifikalarını almaya hak kazandı. Gıda Güvenliği programı kapsamında yıl sonuna kadar Tavuk Dünyası’ndan 1.000 çalışanının eğitimi tamamlaması hedefleniyor.

“Tavuk Dünyası ile işbirliğimiz örnek bir model”

Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Genel Müdürü Önder Arsan, gıda güvenliği eğitiminin mevzuat açısından bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Her 10 şeften 8’i gıda güvenliği alanında eğitim almayı en önemli ihtiyacı olarak görüyor. Biz de tüm şeflerimiz için Türkiye’nin tek ücretsiz online gıda güvenliği eğitim programını hazırladık. Unilever Food Solutions olarak, sektördeki iş birliklerimizi arttırarak gıda güvenliği eğitimlerinin yaygınlaşması ve gıda güvenliği konusunda bilinci artırmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu kez, Tavuk Dünyası mutfak ve servis çalışanları için özel gıda güvenliği eğitimleri gerçekleştirdik. Tavuk Dünyası ile iş birliğimizin örnek bir model olduğunu düşünüyoruz. Tavuk Dünyası ailesine iş birlikleri için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde benzer iş birliklerine devam edeceğiz.”

Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu da, “Unilever Food Solutions’ın Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle, gıda güvenliği gibi çok kritik bir konuda sektöre kazandırdığı Güvenilir Eller projesine Tavuk Dünyası olarak dahil olduğumuz için çok mutluyuz. Kurulduğumuz ilk günden beri tüm şubelerimizde Gıda Güvenliği ve Hijyen konularında gösterdiğimiz hassasiyeti, eğitici bir programla tüm personelimize aktarmış olmak, bizler için de atılmış önemli bir adım. Unilever Food Solutions ile birlikte başlattığımız Gıda Güvenliği Eğitim Programı ile hijyen eğitimlerimize de bir yenisini daha ekledik. Dileriz ki, sektördeki tüm paydaşlarımız bu konuda bizim gösterdiğimiz duyarlılığı göstererek Gıda Güvenliği konusunda gerekli aksiyonları alırlar” dedi.