09
ŞUB
2018

ETÜDER Üyesi Seyidoğlu’ndan yeni ürünler

Helva-reçel üreticisi Seyidoğlu Gıda, karışık meyve sevenlere hitap eden iki yeni ürününü, Orman Meyveleri ve Bahçe Meyveleri adıyla tüketicinin beğenisine sundu. Seyidoğlu, organik tahinli baklava üretimine de başladı.

ETÜDER üyesi Seyidoğlu Gıda’nın raflarda yerini alan ürünlerinden Orman Meyveleri; çilek, ahududu ve böğürtlen meyvelerinin karışımından üretildi. Bahçe meyveleri ise şeftali, ayva ve portakal lezzetini bir araya getiriyor.

Lezzet ve kıvam bakımından birbirini tamamlayan meyvelerden üretilen iki yeni ürün, ekstra geleneksel ve bol malzeme ile üretildi. Seyidoğlu yeni karışık meyve reçeliyle, tüketicileri lezzet diyarında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Seyidoğlu Gıda, Sultanbacı markasıyla başlattığı baklava üretiminde de ürün çeşidini artırıyor. Organik tahinli baklava üretimine başlayan marka, tatlı çeşidini 40’a yükseltti.

Satın aldıkları Sultanbacı markasıyla mağazalaşma ve üretim yatırımlarına yoğunlaştıklarını bildiren Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, “1 yılı aşkın zamandır baklava ve sütlü tatlılar alanında yatırım ve Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. Daha önce üretmediğimiz baklava, pasta, kurabiye, şekerleme gibi ürünlerde çeşitliliğimizi artırmak ve bu alanda sektör lideri olmak istiyoruz. İlk defa üretmeye başladığımız tahinli baklavada sektörde bir ilki gerçekleştirerek organik sertifikalı susamdan üretilmiş tahin kullanıyoruz. Son dönemlerde tahin ürünleri besleyici ve sağlıklı olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Biz de soğuk kış günlerinde tahin lezzetini cevizle birleştirerek özel bir baklava ürettik” dedi.