02
ŞUB
2018

Türkiye-Çin ilişkilerine turizm ve gastronomi dokunuşu!

2018 Çin’de Türkiye Turizm Yılı’nın Mart ayında düzenlenecek açılış galası öncesinde Başkent Pekin’de Türk Yemekleri Haftası düzenlenirken, Başkent Üniversitesi ve Çin Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen Çin Gastronomi Kültür Festivali 1 Şubat’ta başladı.

Çin’in Başkenti Pekin’de düzenlenen Türk Yemekleri Haftası etkinliği medya resepsiyonu, Türkiye’nin Pekin (Beijing) Büyükelçisi Emin Önen, Çinli ve Türk basın mensupları, çeşitli ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri, Türkiye’de faaliyet gösteren Çin şirketlerinden yetkililer ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Önen, iki eski medeniyet olan Çin ile Türkiye arasındaki bağların binlerce yıl geriye uzandığını ve kadim İpek Yolu’nun, bu uzun tarih boyunca iki ülke arasındaki ilişkilerde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Türkiye’nin turizm alanında Çin’den beklentilerini de dile getiren Önen, Türkiye’nin yıllık 40 milyon turist ağırlamaya hazırlandığını ve İstanbul’da inşası süren üçüncü havalimanının, yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyüğü olacağını vurguladı, “Çinli turistleri Türkiye’ye bekliyoruz” dedi. Önen, Türkiye Turizm Yılı’nın ikili ilişkilere büyük katkı yapacağına inandığını ifade etti.

2018 Çin’de Türkiye Turizm Yılı açılış galası, 19 Mart 2018’de Pekin’deki Tianqiao Tiyatrosu’nda verilecek konserle yapılacak. Yıl boyunca 80’den fazla etkinlik planlanıyor.

Bu arada Başkent Üniversitesi ve Çin Büyükelçiliği iş birliğiyle 2018 “Çin Yeni Yılı” kapsamında düzenlenen Çin Gastronomi Kültür Festivali, 1 Şubat’ta başladı. 10 Şubat’a kadar devam edecek festival için Çin’in dünyaca ünlü master şefleri Türkiye’ye gelecek. Başkent Üniversitesi Türk Mutfak Kültürü Araştırma Merkezi’ne bağlı TGA’da Türk şeflerle gerçekleştirecek olan atölye çalışmasında Çinli şeflere, master şef Deniz Orhun eşlik edecek.