02
ŞUB
2018

Bakan Kurtulmuş’tan turizm sektörü müjde!

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın turizmi olumsuz etkilemeyeceğini bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin özellikle son 2 yılda turizm alanında tam manasıyla kriz denilebilecek dönemler yaşadığına dikkat çekti, sektöre yeni uygulamaların müjdesini verdi.

Türkiye’nin uluslararası en büyük turizm buluşması 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) İstanbul Tüyap Beylikdüzü fuar alanında, bu yıl 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı ile gerçekleşti.

EMITT Turizm Fuarı’nın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2023 hedefinin 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin sahip olduğu zenginlikleri, avantajları en iyi şekilde kullanacaklarını bildiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Ürünlerimizi çeşitlendireceğiz, pazarlarımızı arttıracağız, gitmediğimiz pazarlara Türkiye’nin kapısını açacağız.

Bakanlık olarak sektörün ihtiyaçlarını çok yakın bir şekilde takip ediyoruz ve bundan sonrasında da böyle çalışacağız. Turizm yatırımcılarının şikâyetlerini gidererek tahsisleri 49 yıllığına yeniledik. Bu düzenleme ile ilgili yönetmelik, önümüzdeki günlerde çıkacak.

Tur operötörleri ve seyahat acentalarına sağlanan uçuş desteklerini kademelendirerek verilen destekleri bin 500 dolardan 9 bin dolara kadar çıkardık. Bunu 2018 yılında da devam ettireceğiz.

Kruvazyer desteklerini kişi başı 25 dolardan 45 dolara çıkardık.”

Turizm için 2018 yılının güzel bir yıl olacağını dile getiren Bakan Kurtulmuş,  rezervasyon sayısında şimdiden %70’lik artışlar yaşandığını ve bu artışlarla birlikte güzel bir yıl geçireceklerini kaydetti.

Bu topraklarda inanç turizminden dağ turizmine, kongre turizminden yaz turizmine ve gastronomiye kadar çok farklı alanlarda faaliyet gösterebilecek ürünleri, imkânları dünyaya tanıtabilecek bir potansiyele sahip olduklarını belirten Kurtulmuş, turizm profesyonellerinin 2018 Troia Yılı’na biraz daha odaklanmasını tavsiye etti.

Açılış töreninin ardından gazetecilerin Afrin Operasyonu’nun turizme etkilerine ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Kurtulmuş, Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nın Türkiye turizmini etkilemeyeceğini kaydetti.