10
OCA
2018

Hataylı öğrenciler mezede hünerlerini sergilediler

UNESCO tarafından Gastronomi Şehri olarak seçilen Hatay’daki Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü tarafından geleneksel meze yarışmasının 7’ncisi yapıldı.

Defne Kaymakamı Nevzat Şengök ile Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 27 farklı ekip ve bu ekiplerin yaptığı 27 farklı gün yüzüne çıkmamış mezeleri yarıştı.

Yarışmanın jüri üyeliklerini Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Marka Kentler Komitesi Başkanı Özgür Öksüz, Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman, Hilton Müze Otel Genel Müdürü Tafil Gürbüzbirlik ile Anemon Oteli Yönetici Şefi Neşet Çaparalı yaptı.

Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Döner, öğrenci sayısı ve uygulama olarak Türkiye’deki 113 turizm ve otelcilik lisesinin en büyüğü olduklarını söyledi. Döner, “Hatay ilimizin Gastronomi şehri olması bizler için bir avantaj ve okulumuzun da üzerine düşen her türlü görevi kusursuz olarak yerine getireceği iyi bilinmelidir. Bu hedef doğrultusuna her türlü göreve talibiz” dedi.

Yarışmada Hatay’ın mezelerinin yer almadığını belirten Döner, “Öğrencilerin kendi kafalarında kurguladığı, stajda gördükleriyle beraber kurguladıkları mezeleri yaptılar. Hepsi kendine özgü, öğrencilerime özgü” diye konuştu.