07
HAZ
2016

Şeffaf Mutfak, Sealed Air’a Altın Pusula Ödülü getirdi

İstanbul Çekmeköy Belediyesi’nin Sealed Air iş birimi Diversey Care ortaklığında ilçedeki gıda ve içecek işletmelerine yönelik başlattığı Şeffaf Mutfak Projesi, Altın Pusula Ödülü aldı.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl “Birlikte Daha Güzel” temasıyla 15.’si düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri için, 135 adet kurum ve 72 adet Genç İletişimci Projesi olmak üzere toplam 207 başvuru yapıldı. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın seçici kurul başkanlığını yaptığı 15. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri, 30 Mayıs’ta Raffles İstanbul’da yapılan törenle sahiplerini buldu.

Ödül kazanan projelerden biri de Çekmeköy ilçesindeki; gıda ve içecek üretim tesisleri, restoranlar, kafeler, cateringler, okullar, şarküteriler ve kasaplar gibi tüm yeme içme mekanlarının uygun hijyen standartlarına ulaşmasını hedefleyen Şeffaf Mutfak Projesi oldu.

Geçtiğimiz Aralık ayında başlayan proje; sunduğu üstün çözümlerle, daha temiz ve daha sağlıklı bir gelecek için faaliyetlerini sürdüren Sealed Air’in iş birimi Diversey Care ortaklığında sürüyor. Proje çerçevesinde yapılan denetimler sayesinde, mekanların gıda güvenliği şartlarına uygun hale getirilmesi ve doğru hijyen seviyesine ulaşması hedeflenirken, müşteriler nezdinde güvenilir ve sürdürülebilir işletmeler yaratmak amaçlanıyor.

Sealed Air Genel Müdürü Gökhan Özdöl, Kurumsal Sorumluluk kategorisinde ödül alan Şeffaf Mutfak Projesi’ne ilişkin olarak şunları söyledi:

“Yaklaşık bir yıldır Çekmeköy ilçesindeki tüm gıda işletmelerinin uygun hijyen standartlarına ulaşması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Periyodik olarak denetlenen işletmeler içerisinde standartlara uygun olanları Şeffaf Mutfak Sertifikası ile ödüllendiriliyor ve takibine devam ediyoruz. 28 Mayıs Cumartesi günü bir festival gerçekleştirerek sertifika alan tüm işletmelerimizi halkımıza lanse ettik ve oldukça keyifli bir gün geçirdik. Bizleri bu ödüle layık gören başta TUHİD olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyor, Şeffaf Mutfak Projesi’nin mimarları başta Çekmeköy Belediyesi ekibi olmak üzere tüm ekiple gurur duyduğumu bir kez daha dile getirmek istiyorum.”