05
HAZ
2016

EDT Expo 2013 Sektörü buluşturdu

EDT Expo 2013 Sektörü buluşturdu

CNR EXPO İstanbul’da 28-31 Mart 2013 tarihleri arasında ilk kez düzenlenen “EDT Expo Ev dışı Tüketim ürünleri, Ekipmanları, Sarf Malzemeleri Üreticileri, Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuarı” ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye dahil 55 ülkeden toplamda 25.871 ziyaretçi EDT Expo’da katılımcı firmalarla ticaret diyaloğu kurdu. Organizasyon CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık ve ETÜDER – Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği iş birliğinde gerçekleştirildi.

CNR Expo İstanbul’da düzenlenen “EDT Expo Fuarı büyük bir başarı ile tamamlandı. Toplamda 20 bin metrekare alanda yapılan fuara Orta Doğu, Kuzey Afrika, Körfez Ülkeleri ve Avrupa’dan gelen alıcılar katılımcı firmalarla iş teması kurdular. İlk kez düzenleniyor olmasına karşın organizasyonda oluşan iş potansyeli katılımcı firmaların yüzünü güldürdü.

EDT Expo’da Sine Fuarcılık ve ETÜDERana sponsorluğunda Food in Life Gastronomi yayınları organizasyonuyla düzenlenen Osmanlı Mutfağı Yarışması, Türk mutfağına envanter kazandıran ve unutulmaya yüz tutmuş yemekleri gün yüzüne çıkardı.

Yarışmada 5 yıldızlı otel şefleri tarafından hazırlanan yemekler birbirinden güzel Osmanlı masalarında sergilendi. 15’inci yüzyılın tariflerini günümüze uyarlayan şeflerin yemekleri, başkanlığını Vedat Başaran’ın yaptığı jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. “En iyi mönü”, “En iyi sofra”, “En iyi şerbet”, “Jüri özel ödülü” ve “Mansiyon/Çeşnicibaşı” kategorilerinde ödüllerin de dağıtıldığı yarışmada birinciliği Conrad Otel İstanbul aldı. The Marmara Hotel İstanbul ikinci olurken, Hilton Otel İstanbul ise üçüncülüğü kazandı.

EDT Expo Fuarı kapsamında ilgi gören bir başka etkinlik ise ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Melih Şahinöz moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Başarı Hikayeleri’ oturumu oldu. Her biri geçmişinde büyük başarı hikayesine imza atan iş adamları, başarının sırlarını katılımcı firma ve ziyaretçilerle paylaştı. Simit Sarayı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, kasaplıktan yükselerek restoran zinciri sahibi olan Günaydın Et Restoranları kurucu ortaklarından Cüneyt Asan ve Komagene’nin Genel Müdürü Çetin Tekdemir seminerlerde konuşan isimler oldular.

Scae Turkey Kahve Sanatları Yarışması, EDT EXPO- Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Ekipmanları, Sarf Malzemeleri ve Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuarı kapsamında CNR EXPO İstanbul’da gerçekleştirildi. Hayranlıkla izlenen organizasyonda, muhteşem tadı ve kokusuyla vazgeçilmez olan kahve, hünerli ellerde şekillenerek hem göze hem damaklara hitap etti.

Scae Turkey Kahve Sanatları Yarışması Kazananları

Barista Şampiyonu          (Barista Champion)  Serkan İpekli
Demleme Kahve Yarışması   (Brewers Cup )      Aslı Yaman
Süt Sanatı                                      (Latte Art) Özkan Yetik
Alkollü Kahve         (Coffee in Good Spirits)      Serkan İpekli
Kahve Tadım                               (Cuptasters)      Fatoş Yiğitel
Kahve Kavurma            (Roasting Challange)     Seçkin Sinanoğlu
Türk Kahvesi                             (Cezve Ibrik)     Turgay Yıldızlı