17
OCA
2019

Basque Culinary Center, Gastronometro ile güçlerini birleştiriyor

Metro Türkiye’nin gastronomi keşif platformu Gastronometro ve dünyanın önde gelen mutfak okullarından Basque Culinary Center, Türk mutfağı için güçlerini birleştiriyor.

Metro Türkiye’nin, Türk gastronomisine katkı sağlamak hedefiyle Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olarak hayata geçirdiği Gastronometro, bir ilke daha imza atarak dünyanın en prestijli mutfak okullarından Basque Culinary Center ile iş birliği yapıyor.

Gastronometro, gastronomi dünyasının ezber bozan yıldız şeflerini ve gastronomiye yön veren fikirlerini bir çatı altında toplayan Basque Culinary Center ile güçlerini birleştirerek Türk gastronomi profesyonellerine benzersiz bir deneyim yaşama imkânı sunuyor. 21-25 Ocak tarihlerinde Gastronometro’da gerçekleşecek eğitim ve seminer dizisi Türk mutfağı ve dünya gastronomisi arasında köprü niteliğinde olacak.

İş birliği kapsamında, 21-24 Ocak tarihleri arasında Basque Culinary Center’ın eğitim departmanının baş aşçısı Alfredo Taboada, Türk şeflere ileri mutfak teknikleri ve trendleri konusunda eğitim verecek. 25 Ocak’ta ise modern mutfak teknikleri ve dünya mutfak trendleri konularında sektör profesyonelleri ve gastronomi öğrencilerine yönelik bir seminer gerçekleştirilecek.

2011’de San Sebastian’da kurulan mutfak okulu Basque Culinary Center, yaratıcılık ruhunu kaybetmeyen bir mutfağın yolunun işletme, bilim, ticaret ve daha birçok disiplinle kesişmesi gerektiğini aktarıyor. Basque Culinary Center’ın stratejik konularda tavsiye vermek, yeni projeler geliştirmek ve uluslararası bir duruş sergilemek adına bir araya gelen Uluslararası Konseyi’nde Massimo Bottura, Rene Redzepi, Ferran Adria, Alex Atala, Joan Roca, Heston Blumenthal gibi dünyaca ünlü 11 isim bulunuyor.

Gastronometro’nun ilham veren vizyonunu bir kez daha gözler önüne seren bu iş birliği, sektörün çıtasını yükseltecek bir adım niteliğinde.