15
KAS
2018

Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı 17 Kasım’da yapılacak

Dünya gastronomisiyle Türk Mutfağı ve şefleri arasında köprü kuran Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 17 Kasım’da Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleştirilecek. Türk Mutfağı’nın tanınması ve korunmasına yönelik çalışmalarıyla öne çıkan Metro Türkiye ve Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen konferansın ana sponsorları oldu.

Dünyanın önde gelen gastronomi etkinliklerinden biri olan “Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı” bu yıl “Yaratıcılık” temasıyla 17 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. İnovatif fikirleriyle dünya gastronomisinde fark yaratan 16 yıldız şef, katılımcılarla etkileyici tekniklerini paylaşacak. Ayrıca şeflerle canlı workshoplar ve tadım etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Metro Türkiye ve Metro Türkiye’nin gastronomi keşif platformu olarak hayata geçirdiği Gastronometro’nun ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek konferansa, dünyanın önde gelen yıldızlı şefleri katılacak. 2016 yılında Gault & Millau tarafından 5 şapka ile ödüllendirilen, 3 Michelin yıldızlı başarılı şef Christian Le Squer etkinlikte Fransız mutfağından seçkiler sunacak. The Sunday Times tarafından Londra’nın en iyi restoranı seçilen The Clove Club’ın Michelin yıldızlı şefi Isaac Mchale, İskoç mutfağını temsil ederken; 2017 yılında Tapas Magazine tarafından yılın en iyi şefi seçilen Michelin yıldızlı Paco Morales, İspanya’yı temsil edecek. Endülüs’ün ilk iki Michelin yıldızlı şefi olma özelliği taşıyan Dani Garcia, geliştirdiği mutfak stiliyle yerel ürünleri uluslararası mutfakların teknik ve malzemeleriyle birleştirerek Endülüs mutfağına kattığı farklı havayı yansıtacak. 2012 yılında aynı ismi taşıyan restoranı Quique Dacosta ile üç Michelin yıldızının sahibi olan dünya yıldızı Quique Dacosta ise İspanyol kültürünü aktaracak.

Dünyanın birçok farklı lezzetini ve tekniğini bir araya getiren uluslararası gastronomi şöleninde, Metro Türkiye standında Kuru Fasulyeli Mont Blanc, Kemalpaşa Burger, Metro Chef Közlenmiş ürünlerle yapılan çorbalar, Metro Chef Marinatlar ve Rioba Tatlılar yer alırken, Gastronometro ise Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olarak yürüttüğü inovatif çalışmalar hakkında bilgi verecek. Konferans boyunca ziyarete açık olacak stantların yanı sıra Metro’nun kendi markası olan Rioba standında ise misafirlere çay ve kahve ikramı yapılacak.