KAS

TUSİD’de görev değişimi

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (TUSİD) görev değişimi. TUSİD’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Kaplangı oldu.

Güçlü Kaplangı, endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren firmaları bir araya getiren TUSİD’in Yönetim Kurulu Başkanlığını, iki yıldır bu görevi sürdüren Ahmet Gürkaynak’tan, Hostech by TUSİD fuarı gala yemeğinde devraldı. Kaplangı, 2 yıl süre ile TUSİD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

TUSİD’in yeni yönetimi olarak, sektörün geliştirilmesi, desteklenmesi gereken alanlarında standartları yükseltmek ve sektörde teknolojik-sosyal dayanışmayı sağlamak için çalışmalar yürüteceklerini bildiren Güçlü Kaplangı, şunları söyledi:

“1991 yılında kurulan derneğimiz, sektörünün ilk ve tek kuruluşu. Yaklaşık 145’den fazla firmayı temsilen 290’a yakın üyesi bulunan derneğimiz bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerle sektörü sahiplenip geliştirmeye devam ediyor. Türkiye’den dünyanın her yerine sektörümüzden 300’e yakın imalatçı firma tarafından endüstriyel mutfak ürünleri ihraç ediliyor, yeni yönetim kurulumuzda yer alan ekip arkadaşlarımızla birlikte bizler, 13 milyar TL pazar büyüklüğündeki endüstriyel mutfak sektörünün cirosunu artırarak dış ticaret hacmi ve ihracatımızı 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz.”