15
KAS
2018

ETÜDER üyesi Eczacıbaşı Profesyonel, ortak alan hijyenine dikkat çekti

Restoran, okul, hastane, AVM gibi ev dışı tüketim noktalarındaki hijyenin işletmeler tarafından sağlanması gerektiğine vurgu yapan Eczacıbaşı Profesyonel, mikropların üretememesi için altın kuralın “Ortak alan hijyeni” olduğuna işaret etti.

Kış aylarının gelişi ile birlikte virüse bağlı hastalık salgınları da başladı. Grip gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmanın yolu hijyenden geçiyor. Ortak kullanım alanlarındaki hijyen kurallarına dikkat etmek, mikroplardan korunmanın altın kuralı. Okul, hastane, restoran, AVM gibi sirkülasyonun yüksek olduğu alanlarda hijyen kurallarına uyulması gribin yayılmasının önüne geçebiliyor.

Gripten korunmada en etkili yöntem ise kişisel hijyene özen göstermek ve özellikle elleri sık sık yıkamak. Elbette elleri en hijyenik şekilde yıkamanın bazı incelikleri bulunuyor. Elleri önce su ile ıslatmak, yeterli miktarda sıvı sabun almak, sabunu köpürterek avuç içini ve ellerin arka yüzeyini, parmakları ve tırnakları ovmak, ardından elleri bileklere kadar durulamak önem taşıyor. Yıkama işlemi bittikten sonra muhakkak tek kullanımlık kağıt havlu ile kurulamak gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre, kağıt havlu kullanımı bakteri bulaşma riskini yüzde 77 engelliyor. Elleri yıkadıktan sonra yine kâğıt havlu yardımı ile musluğu kapatmak da hijyen sağlıyor.

Restoran, okul, hastane, AVM gibi ev dışı tüketim noktalarında ise hijyenin işletmeler tarafından sağlanması gerekiyor. Kapı kolları, asansör düğmeleri, merdiven tırabzanları, banyo ve tuvaletler, oyun alanları, bekleme salonları gibi bölgelerde etkili ürünlerle temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi büyük önem taşıyor. İşletmelerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm geliştiren Eczacıbaşı Profesyonel, konsantre temizleyicileri ile işletmelere hijyen konusunda destekçi oluyor. Marka, daha az kimyasal ile etkili hijyen sağlarken, işletmelerde tasarrufun yolunu açıyor.